Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.05.2023.

10:10

Real sprema 115 miliona za Kejna

Rukovodstvo Reala planira da Totenhemu ponudi 115 miliona za kapitena londonskog kluba i engleske fudbalske reprezentacije Harija Kejna.

Izvor: B92

Autor:B92

Real sprema 115 miliona za Kejna
Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

"Pevci" su spremni da prodaju svoju najveću zvezdu, i dok od rivala iz Premijer liga traže 150, od klubova van Engleske će tražiti najmanje 100 miliona evra.

Španski mediji podsećaju da Real traži pojačanja, pošto je Karim Benzema obavestio klub da je dobio ponudu od neimenovanog tima iz Saudijske Arabije od 400 miliona evra za dvogodišnji ugovor.

Francuz ima ugovor sa Realom do 30. juna ove godine.

On je čelnicima "kraljevskog kluba" rekao da razmišlja da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji i dodao da će uskoro da saopšti konačnu odluku gde će igrati naredne sezone.

"Čelnici Reala i dalje procenjuju potencijalna pojačanja na poziciji centarfora. Real ima dve mogućnosti. Prva je da kupe renomiranog napadača, koji će najmanje da košta oko 100 miliona evra. Druga mogućnost je da se Real odluči za nekog jeftinijeg fudbalera bilo da se radi o mladom centarforu ili iskusnom igraču, koji bi bio rešenje do kraja naredne sezone. Na leto 2024. madridski klub će pokušati da angažuje Erlinga Halanda ili Kilijana Mbapea", navodi se u tekstu španskog lista "AS".

Rukovodstvo Reala je pored Kejna pratilo igre napadača Juventusa Dušana Vlahovića i fudbalera Benfike Gonkala Ramosa.

"Čelnici Reala žele Kejna, a spremni su da ponude 115 miliona evra Totenhemu za kapitena londonskog kluba. Problem bi mogla da bude želja Kejna da ostane u Premijer ligi, jer planira da obori rekord Alana Širera po broju golova u engleskom prvenstvu. Skauti Reala cene engleskog napadača i učiniće sve da ga u letnjem prelaznom roku dovedu u Madrid. Real će u tom slučaju na leto 2024. dovesti Mbapea, koji će igrati u tandemu sa Kejnom", tvrdi AS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve