Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.04.2023.

15:37

Murinjo glavni favorit za selektora Brazila?

Trener Rome Žoze Murinjo jedan je od najozbiljnijih kandidata za novog selektora brazilske fudbalske reprezentacije, prenosi Atletik.

Izvor:

Autor:

Murinjo glavni favorit za selektora Brazila?
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Brazil je trenutno bez selektora, pošto je Tite podneo ostavku krajem prošle godine posle eliminacije od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

Brazilska fudbalska konfederacija (CBF) je u potrazi za novim selektorom, a prvi na listi želja bio je trener Reala Karlo Anćeloti. Međutim, italijanski stručnjak ima ugovor sa Realom do kraja naredne sezone.

Atletik prenosi da je zbog toga u prvom planu Murinjo, koji je zanimljiv rukovodstvu CBF-a zbog "istorije osvajanja trofeja, harizme i poznavanja portugalskog jezika".

Murinjo ima ugovor sa Romom do juna naredne godine, a angažman portugalskog stručnjaka bi zbog toga bio veliki problem za čelnike CBF.

Kao potencijalni kandidati za novog selektora Brazila pominju se i trener Fenerbahčea Žorž Žesus, prvi stručnjak Fluminensea Fernando Diniz i šef stručnog štaba Palmeirasa Abel Fereira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu