Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.01.2023.

18:00

Mesi se pokajao

Argentinski fudbaler Lionel Mesi pokajao se zbog dešavanja nakon četvrtfinalnog meča protiv Holandije na Svetskom prvenstvu.

Izvor:

Autor:

Mesi se pokajao
EPA-EFE/Rungroj Yongrit

"Gaučosi" su prošli u polufinale nakon uzbudljivog meča i boljeg izvođenja penala, a bilo je i burno između dve ekipe pa je tako Mesi po okončanju susreta miks zoni rekao u pravcu Van Gala i Veghorsta: “Hajde budalo, prošetaj”.

“Istina je da se nisam pripremao za tako nešto, iako smo znali šta je Van Gal pričao pre utakmice. Znao je i on šta smo mi pričali. Neko od mojih saigrača mi je čak rekao pre početka meča, namerno, “Jesi li video šta je rekao”. Imali smo vođstvo od 2:0, a onda je nastao lom. Nije mi se svidelo šta sam uradio kasnije sa onim “Hajde, beži tamo”. To su momenti velike tenzije, mnogo nervoze, sve se dešava jako brzo i nemaš vremena da promisliš. Ništa od toga nije bilo planirano, sve se desilo samo od sebe i priznajem, ne sviđaju mi se te scene ni sa Van Galom ni sa tim igračem, ni sa još nekima od njih”, rekao je Mesi dva meseca kasnije.

Taj meč je bio dodatni motiv za Argentinu koja je kasnije postala i šampion pobedom u finalu nad Francuskom.

“Slavili smo u hotelu do sedam ujutru. Onda smo imali let do Rima koji je trajao šest sati, pa još 13 do Argentine. Zamislite samo kako bi to izgledali da smo izgubili”, prisetio se Mesi.

Inače, fudbaler PSŽ-a je proglašen za najboljeg igrača turnira i svojoj kolekciji doneo jedini trofej koji mu je nedostajao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve