Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.11.2017.

18:00

Partizan "slomio" Albance, sa Bojsima za proleće!

Fudbaleri Partizana savladali su albanski Skenderbeg 2:0 (1:0) u četvrtom kolu Grupe B Lige Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Partizan
Foto: StarSport

Crno-beli su do prve pobede u grupnoj fazi ove sezone stigli pogocima Zorana Tošića iz slobodnog udarca u 39, te Lenadrea Tavambe posle nesebičnog proigravanja Ognjena Ožegovića u 66. minutu.

Pobedom Dinama iz Kijeva nad Jang Bojsom u Bernu (1:0) srpski šampion je preuzeo drugu poziciju u grupi, sa dva boda više od Švajcaraca, koje dočekuje za tri nedelje u meču odluke za plasman u narednu fazu.

"Zadovoljan sam, čestitam igračima na borbi, na svemu. Nije bilo lako protiv tvrde ekipe Skenderbega. Uspeli smo da pobedimo i uzmemo tri boda u divnom ambijentu i nastavimo borbu za Evropu. Pred našom publikom pokušaćemo da ovo zaokružimo protiv Jang Bojsa i da se plasiramo u dalje takmičenje. Ekipa je odigrala odčično. Velika injekcija samopouzdanja, vrlo bitna pobeda za nas", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Partizan nije delovao ubedljivo na otvaranju meča, mučili su se crno-beli kao u Elbasanu da promađu "rupu" u odbrani Skenderbega, koji je opasno pretio iz kontranapada.

Crno-beli su sredinom prvog poluvremena uspostavili potpunu kontrolu, a gostima su uglavnom pretili iz prekida preko Zorana Tošića. Nakon što su golman Šehi i štoperi sprečili pogotke Partizana iz dve takve situacije, treća je bila srećna, u 39. minutu.

Tošić je sjajnim udarcem sa oko 25 metara poslao loptu preko živog zida, a Šehi ju je samo ispratio pogledom u mrežu. Crno-beli su se opustili posle ovog vođstva, pa je Skenderbeg imao dve odlične šanse u finišu poluvremena, ali je Stojković bio odličan na golu.

Albanci su krenuli agresivno u drugom delu meča, dok je Partizan šansu vrebao iz kontranapada, a iz jedne takve je šansu da reši meč u 61. minutu propustio Tavamba.

Sve je dobro uradio Kamerunac posle proigravanja Tošića, lobovao je Šehija, ali je golman Skenderbega uspeo da spreči gol. Ožegović se u međuvremenu žalio što ga saigrač nije proigrao.

Međutim, nije se naljutio zbog toga, već je pet minuta kasnije ličnim primerom pokazao Tavambi šta je trebalo da uradi. Ukrao je loptu posle kiksa Šehija, te proigrao usamljenog Kamerunca koji u 66. minutu "overava" pobedu Partizana.

"Znali smo da će biti teško, oni su vrlo agresivna ekipa, imaju dobar kakrater. Igraju visok presting, stalno su blizu, ali smo se dobro spremili. Prvo smo počeli sa dobrom odbranom što nam je donelo sigurnost. Ovakvi mečecvi se rešavaju iz jednog napada, jedne šanse. Ovo je pokazatelj kako treba da igramo, čvrsto u odbrani pa iz toga da tražimo šansu, ovo je dobar put. Svaka ekipa ima prostora za napredak. Ovo nam je bila neka prekrtetnica, pa ćemo sada da sve dižemo na viši nivo", kaže Marko Janković.

Skenderbeg se nije predao, naprotiv, krenuli su gosti na sve ili ništa, imali su dve sjajne šanse posle prekida, oba puta je Jašanica šutirao glavom iz srca kaznenog, ali je oba puta sjajno intervenisao Stojković.

Jedina loša vest za Partizan posle ovog meča je žuti karton Tošića zbog koga će crno-beli bez ključnog igrača igrati ključni meč sa Jang Bojsima 23. novembra.

Tok meča:

90' Četiri minuta nadoknade, ali nema promene rezultata, Partizan je pobedio 2:0!

88' Izlazi i Tavamba, menja ga Jovanović.

86' Pokušava Radin sa 25 metara, pored gola.

82' Izlazi sjajni Tošić, menja ga mladi Pantić.

81' Malo je nedostajalo da Everton sjajnu igru nagradi golom, ali su gostujući defanzivci izblokirali njegov šut.

77' Ovacije za Evertona sa tribina zbog velike požrtvovanosti i sjajne igre protiv Skenderbega.

75' Još jedna gol šansa za Jašanicu posle prekida i šuta glavom, skoro identično kao pre nekoliko minuta, ovaj put pod prečku, ali je Stojković opet ispravio grešku svojih štopera.

73' Đukić pojačava vezni red, ulazi Milan Radin umesto napadača Ožegovića.

72' Pokušava Radaš sa distance, ali brani Stojković.

70' Gol šansa za Skenderbeg, posle centaršuta iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane Jašanica sjajno skače na desetak metara, šutira glavom, ali pravo u Stojkovića. Loša reakcija štopera Partizana.

66' GOOOOOL! Partizan vodi 2:0! Amaterski potez Šehija, dodavao je loptu do svog defanzivca dok su u blizini bili igrači Partizana. Ognjen Ožegović ju je ukrao, utrčao u kazneni, a onda proigrao usamljenog Leandra Tavambu koji je lako ubacuje u nebranjenu mrežu.

65' Žuti karton za Jašanicu, ključni defanzivac Skenderbega mora biti oprezan u nastavku meča,.

64' Odlična akcija gostiju, Adeniji je prevario Vulićevića na levoj strani kaznenog, malo je nedostajalo da kapiten Partizana napravi penal, lopta stiže u sredinu do Gavazaja, ali je on šalje daleko iznad gola.

62' Korner i nova gol šansa za crno-bele, opet je šutirao Tavamba, opet Skenderbeg spasava Šehi.

61' Stopostotna šansa za Partizan. Tošić je poslao sjajan pas u prazan prostor za usamljenog Tavambu na levoj strani, Kamerunac je lobovao Šehija, ali golman Skenderbega krajnjim naporom spasava gol. Ožegović se ljudi što ga Tavamba nije proigrao na drugoj strani.

57' Skenderbeg kontroliše ritam u drugom poluvremenu, agresivna igra Albanaca, često su ispred kaznenog prostora Partizana, a jednu od opasnijih akcija zaustavlja Vulićević.

53' Dobra šansa za Partizan, nakon dodavanja Tavambe rukom je igrao Radaš, sudija je pustio prednost, Ožegović je stigao do peterca, ali pre nego što je šutirao sjajno je reagovao Jašanica i spasao goste.

52' Tošić je dobio žuti karton zbog guranja, to je problem za Partizan jer će zbog suspenzije propustiti ključni duel sa Jang Bojsom u sledećem kolu.

47' Korner za Albance na startu drugog poluvremena, Radaš šutira glavom, ali daleko od gola.

19:50 Kraj prvog poluvremena, Partizan vodi 1:0

45' Skenderbeg je posle primljenog gola preuzeo inicijativu i ogranizovao još nekoliko opasnih napada, a Partizan je u jednoj situaciji ofsajd spasao da ne primi gol.

43' Malo je nedostajalo da Skenderbeg ekspresno izjednači. Marko Radaš je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, Stojković brani, lopta se odbija u sredinu kaznenog, ali na njegovu sreću vraća mu se u naručje.

39' GOOOOOL! Partizan vodi 1:0! Iz trećeg pokušaja Zoran Tošić je postigao gol iz slobodnog udarca. Bambi je ovaj put pogodio saleve strane, prebacio je živi zid, a golman Šehi je samo pogledom ispratio kako prolazi pored leve stative.

35' Sjajan prodor Sovea, predriblao je nekoliko igrača Partizana i stigao do Stojkovića, prevario je i golman crno-belih, ali je lopta završila za malo pored gola.

34' Partizan je uspostavio apsolutnu kontrolu na terenu, sa distance je šutirao i Janković, ali u ruke golmanu.

31' Nešto agresivniji Partizan i odmah panika u odbrani gostiju. Mici neoprezno vraća loptu golmanu, ovaj u pokušaju da je ispuca pogađa Ožegovića, ali u ruku. U svakom slučaju, lopta je svakako završila pored gola.

27' Šansa za Partizan iz prekida, Tošić je poslao sjajan centaršut u kazneni prostor, lopta je išla pravo na glavu Miletiću, ali Mici sjajno reaguje ispred štopera crno-belih.

23' Skenderbeg disciplinovan i čvrst u odbrani kao u Elbasanu, crno-beli teško dolaze do kaznenog prostora, dok Albanci prete iz kontranapada.

20' Jedan od dužih napada Partizana, ispred kaznenog su kombinovali Janković i Tošić koji odlaže loptu na desnu stranu do Vulićevića, kapiten je odmah šalje po zemlji u sredinu kaznenog, ali interveniše odbrana gostiju.

14' Slobodan udarac za Partizan sa slične pozicije iz koje je Tošić pre nekoliko dana doneo pobedu u Čačku. Identičan udarac, lopta je išla uz desnu stativu, ali Šehi sjajnom paradom spasava gol Skenderbega.

9' Sa distance se okušao i Tošić, ali poput Stojkovića i iskusni Šehi lako hvata loptu.

5' Prvi na meču prete gosti, Vanđeli je šutirao sa oko 20 metara, niko od igrača Partizana mu nije ušao u blok, ali traljav udarac Albanca pa Stojković lako hvata loptu.

19:00 Počeo je meč u Humskoj 1. Na tribinama nema više od 15.000 navijača.

18:45 Partizan nije dobio poslednje tri utakmice u Evropi, a Skenderbeg poslednjih pet.

18:30 Partizan mora da pobedi, toga je svestan i trener Miroslav Đukić, koji meč počinje sa dvojicom napadača – Tavamba i Ožegović. Vladimir Stojković je opet na golu, dok najskuplji igrač u istoriji kluba Sejduba Suma nije ni među rezervama, zbog povrede.

18:15 Na i oko stadiona u Humskoj su preduzete velike mere bezbednosti, više od 700 pripadnika policije je zaduženo za utakmicu, instalirano je čak 96 sigurnosnih kamera, a navijači će do tribine proći kroz više prstenova obezbeđenja.

18:00 Navijači Partizana spremili su zanimljivu koreografiju za utakmicu, preko južne tribine ići će "šetalica" sa junakom iz Kosovske bitke Knezom Lazarom Hrebeljanovićem.

Спремање кореографије за Скендербег

A post shared by Srpski Navijaci (@srpskanavijackascena) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

315 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve