Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.06.2017.

19:52

Partizan pobedio učesnika LŠ

Fudbaleri Partizana savladali su šampiona Danske Kopenhagen 3:2 (1:1), u drugom test meču u Sloveniji.

Izvor: AK

Autor: AK

Partizan pobedio učesnika LŠ
Foto: FK Partizan

Dvostruki strelac za crno-bele bio je Đorđe Jovanović, a pobedu je 13 minuta pre kraja doneo Danilo Pantić.

Kopenhagen je dva puta stizao vođstvo koje je srpskom šampionu donosio Jovanović, prvo je izjednačio Vilijem Kvist u 23, a potom Bendžamin Verbič u 70. minutu.

Partizan sledeći meč igra protiv moskovskog CSKA (subota, 18h), a generalnu probu za sezonu imaće sa drugim ruskim timom Uralom.

Crno-beli su poveli u 14. minutu, Jovanović je sjajno primio loptu u srcu kaznenog prostora, a onda levom nogom je poslao u donji desni ugao.

Kopenhagen je preuzeo kontrulu nad igrom u nastavku susreta, Danci su nekoliko puta zapretili Kljajiću, koji je sjajno reagovao u nekoliko situacija, ali nije imao šanse u 23. minutu kada je kapiten rivala Viljem Kvist poslao projektil sa ivice kaznenog prostora nakon što je pokupio odbitak.

U petom minutu drugog poluvremena Partizan je opet vodio. Sjajan pas u prazan prostor poslao je Nebojša Kosović, a mladi Jovanović rutinski rešava i drugu situaciju u kaznenom, dijagonalom po zemlji iskosa sa desne strane.

Dvadeset minuta pre kraja crno-beli poklanjaju drugo izjednačenje Kopenhagenu. Loše je reagovao Marković, posle jedne dubinske lopte rivala, nije se sporazumeo sa Markom Jovičićem, a to koristi Verbič i pogađa za 2:2.

Međutim, Partizan brzo stiže do trećeg gola i zaslužene pobede. Posle duge akcije po desnoj strani, veteran kapiten Saša Ilić poslao je spektakularan pas u kazneni, a to je ispratio mladi Pantić i iz slične pozicije kao Jovanović postigao treći gol za crno-bele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve