Nova vest
Fudbal

Subota, 08.11.2014.

22:02

Primera: Real 'petardom' čuva vrh

Fudbaleri Real Madrida nastavili su da demoliraju redom protivnike, a novu ubedljivu pobedu upisali su protiv Rajo Valjekana u 11. kolu Primere.

Izvor:

Autor:

Default images

Real je tako devetim trijumfom, uz dva remija, sačuvao dva boda prednosti u odnosu na Barselonu, dok je Rajo 12. sa 11 bodova.

Domaći tim je poveo preko Gareta Bejla u devetom minutu, da bi Sehio Ramos u 40. duplirao vođstvo. Bueno je na kratko vratio goste u igru, ali su Toni Kros, Karim Benzema i Kristijano Ronaldo potvrdili lagani trijumf.

U prvom meču dana Barselona se namučila u Andaluziji protiv Almerije, ali je ipak slavila, dok na duelu Hetafea i Elćea nije bilo pogodaka.

Ni ovaj meč nije mogao da prođe bez obaranja rekorda. Kristijano Ronaldo je novim pogotkom, svojim 18. u Primeri, oborio klupski rekord sa deset golova u deset uzastopnih mečeva (propustio gostovanje Real Sosijedadu), dok je ekipa Karla Ančelotija stigla do ukupno 42. pogotka u 11. kola, izjednačivši sopsteveni rekord iz sezone 1950/1951.

Velšanin se vratio na teren posle povrede gluteusa u finišu meča sa Liverpulom, a samo mu je devet minuta trebalo da zatrese mrežu u Primeri. Kristijano Ronaldo i Toni Kros razmenili su dupli pâs, Nemac je zatim poslao oštru loptu kroz peterac, a Bejl je iz klizećeg starta poslao u mrežu. Na 2:0 povisio je Serhio Ramos, sada se već može reći u svom stilu, posle udarca iz ugla koji je izveo Kros.

Bueno je vratio goste u igru u 44. minutu, kada je uspeo da savlada Kejlora Navasa, koji je menjao Ikera Kasiljasa, ali je već u desetom minutu nastavka bilo jasno da se sprema nova goleada domaćih. Ronaldo je probio po desnom boku, ušao u kazneni i uspeo u poslednji čas da odigra povratnu do bivšeg igrača Bajerna na 25 metara, a ovaj je preciznim udarcem unutrašnjom smestio uz stativu.

Samo četiri minuta kasnije, Karim Benzema je pretvorio novu asistenciju Portugalca u gol, da bi konačan rezultat postavio upravo najbolji igrač sveta u 83. minutu, kada je poslao loptu kroz noge golmanu.

Primera, 11. kolo:

subota:
Almerija – Barselona 1:2
Bifouma 37 - Nejmar 73, Alba 83
Hetafe – Elće 0:0
Real Madrid – Rajo Valjekao 5:1 (2:1)
Bejl 9, Ramos 40, Kros 55, Benzema 59, Ronaldo 83 - Buena 44
22.00 Selta – Granada
22.00 Malaga – Eibar

nedelja:
12.00 Sevilja – Levante
17.00 Espanjol – Viljareal
19.00 Valensija – Atletik Bilbao
21.00 Real Sosijedad – Atletiko Madrid

petak:
Kordoba – Deportivo 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu