"Zaslužujemo bolje stadione"

Predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić i prvi čovek SD Partizan Duško Vujošević saglasni su u oceni da beogradski večiti rivali zaslužuju bolje stadione.

SVIzvor: B92, Tanjug
Podeli

Na trećem Međunarodnom sajmu “Ekonomija sporta” Džajić je podsetio na vreme kada je klub iz Ljutice Bogdana igrao na modernom i lepom stadionu.

“Stadion bi nam bio bolji da se nije sve ono početkom '90. dogodilo našoj zemlji. Oba kluba zaslužuju lepše stadione, ne želeći da potcenim ostale klubove, mi smo najveći u zemlji i to smo zaslužili”, rekao je Džajić.

Predsednik crveno-belih poručio je da ne bi trebalo da bude sujete ako Fudbalski savez Srbije (FSS) i kompanija "Mejs" odluče da rekonstruišu samo jedan stadion.

"Svi bismo želeli da posmatarmo utakmice mirno, bez nekih ružnih dešavanja. Živimo u takvoj zemlji gde su emocije jako izražene i ne mogu da se naprave uslovi kao u pozorištvu, ali ne treba sve navijače trpati u isti koš i reći da su huligani. U poslednje vreme država pokušava da napravi red, očekujem da će tako i biti. Svi zaslužuju da imaju bolje uslove za rad od ovih što sada imaju, zato je potrebna pomoć države”, dodao je Džajić i poručio da Crvena zvezda nikada nije imala pomoć države, već naprotiv, uz napomenu da je klub sa Marakane širio ugled zemlje širom sveta.

Prvi čovek sportskog društva Partizan i trener košarkaša crno-belih pozdravio je predlog Džajića da oba kluba dobiju stadione savremene generacije.

"Ta dva stadiona su blizu jedan drugog, ova zemlja ima potrebu za dva stadiona najnovije generacije. Nije neizvodljivo da ta dva stadiona budu proglašeni jednim projektom, odnosno da oba dobiju savremeni izgled. Podržavam akciju pravljenja sportskih objekata koji su na nivou da pruže maksimalnu bezbednost publici, ali i koji mogu ekonomski da funckcionišu van sportskih dešavanja”, rekao je Vujošević.

On se osvrnuo na problem Partizana kada je u pitanju vlasništvo nad stadionom u Humskoj.

"Bojim se da je jedan od razloga zbog kojeg se stvara spor oko vlasništva Partizana nad stadionom taj kako bi se “crno-beli” diskvalifikovali iz trke za izgradnju ili rekonstrukciju Nacionalnog stadiona. Politika ovde ne bi trebalo da se meša, Srbija kao mala država mora da čuva, a ne da ruši svoje institucija”, naveo je Vujošević.

Predsednik SD Partizan je naglasio i da sport ne može da se razvija ako nije rešeno finansiranje vrhunskog sport, što je slučaj u Srbiji.

"Država ima potrebu sa kulturom, zdravstom i školstvom, koji kao i sport nisu profitabilne grane. Zakoni koji se donose, donese se lako, kopirajući zemlje koje su uredjene. Mislim da je trebalo uzeti njihove zakone pre 20 godina. Trener sam Partizana koji je godinama prvak Srbije i regionalne lige, a 80 odsto sredstava od sponzora ide na regulisanje poreskih obeveza od ranije i novonastalih, a takmičimo se sa ekipama koje imaju mnogo veće budžete”, zaključio je Vujošević.

Fudbalski savez Srbije (FSS), ambasada Velike britanije i kompanija "Mejs" predstavili su u martu projekat izgradnje Nacionalnog stadiona kapaciteta izmedju 50 i 55.000 gledalaca.

Novi objekat trebalo bi da zadovolji standarde Evropske fudbalske unije (UEFA), koji će omogućiti da se Srbije kandiduje za jednog od organizatora Evropskog šampionata 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu