Nova vest
Fudbal 6

19.3.2024.

12:09

"Želim da pokažem Piksiju da mi je mesto ovde" VIDEO

Fudbaler Srbije Saša Zdjelar govorio je pred predstojeći duel sa Rusijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija u četvrtak od 18 sati igraju u Moskvi prijateljski meč sa Rusima, a 25. marta čeka ih duel sa Kiprom u Nikoziji.

Zdjelar i Milan Gajić bili su u timu koji je osvojio svet 2015. na Novom Zelandu (U20), sada imaju mogućnost da potraže kartu za Prvenstvo Evrope, na koje najbolji nacionalni tima čeka još od 2000. godine.

Zahvaljujući dobroj formi u ruskom šampionatu, dobili su poverenje selektora Dragana Stojkovića da upravo u zemlji i gradu u kome igraju s velikim uspehom, Moskvi, pokažu i dokažu sve ono što ih je preporučilo za dres "orlova".

"Drago mi je je da sam ponovo ovde, veliko je zadovoljstvo i privilegija biti u reprezentaciji posle dugo vremena. Srećan sam što sam ponovo tu i što mogu da branim boje naše države", iskren je Saša Zdjelar u razgovoru za FSS.

Selektor je rekao na konferenciji za medije kako želi da ga vidi na treninzima i utakmici, a nema sumnje da to predstavlja veliki motiv.

"Dugo nisam bio u reprezentaciji, sugurno da želim da pokažem selektoru da mi je mesto ovde. Igram u CSKA i nadam se da ću opravdati očekivanja", kaže Zdjelar, koji je upitan da li je zadovoljan trenutnom formom.

"Iskreno mislim da smo mogli još više da pritisnemo vodeće ekipe, imali smo nekoliko pehova, primali golove u poslednjim trenucima meča protiv glavnih konkurenata, ali mislim da će drugi deo prvenstva biti naš, prosšle godine se to pokazalo, odradili smo dobar posao i verujem da će tako biti i sada."

Tribine stadiona Dinama u Moskvi trebalo bi da budu ispunjene do poslednjeg mesta u duelu koji se igra 21. marta.

"Prema mojim informacijama stadion je već rasprodat, mnogo naših ljudi koji žive u Moskvi žele da dočekaju našu reprezentaciju, pitali su me za karte, ali to je sada nemoguća misija."

U ruskoj selekciji su i trojica igrača iz CSK, a Zdjelar je upitan i da li su razgovarali o predstojećem meču.

"Jesmo, malo smo se šalili, pogotovo ja sa štoperom, a sve zbog onoga što ga očekuje sa Mitrovićem. Ne bih voleo da sam u njegovoj koži. On je igrao u Beogradu kada smo ih pobedili 5:0. Osetio je Mitrovu snagu dobro. Sve su to neke naše interne šale. Mnogo nas poštuju, prate igre naših igrača u evropskim ligama, imaće veliki motiv, sigurno da jedva čekaju da izađu na teren."

Duel u Moskvi će biti prvi od četiri koja Srbiju očekuju do starta na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde će igrati  sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

"Ima vremena do tada, ali verujem da ćemo kao reprezentacija izvući pouke iz nekih ranijih učešća na najvećim takmičenjima. Treba razmišljati i o tim utakmicama, ali uveren sam da će Srbija biti spremna za ono što je očekuje u Nemačkoj i da će se pokazati u najboljem svetlu."

Do sada je imao tri nastupa za Srbiju, debi protiv Izraela, zatim i dva meča upravo protiv Rusije.

"Protiv Rusije sam ulazio na teren pred kraj meča, ostvarili smo tada remi i pobedu, bilo bi lepo da sada ponovo ostvarimo pobedu", kaže Zdjelar.

Iduće godine je 10 godina od osvajanja titule prvaka sveta na Novom Zelandu.

"Vreme leti, kao da smo juče igrali finale protiv Brazila.  Lepo je sve ono što se dešavalo, to što smo napravili za našu zemlju. Lepo je sećati se takvog rezultata, mislim da je to uspeh koji je ostavio neizbrisiv trag", rekao je Zdjelar.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve