Nova vest
Fudbal 25

16.3.2024.

11:55

Duljaj: Nisam obećavao prvo mesto VIDEO

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj govorio je pred novi meč Superlige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport/Pedja Milosavljevic

Crno-beli u nedelju od 13.30 gostuju u Lučanima ekipi Mladosti u 26. kolu domaćeg takmičenja.

Partizan će kao gost pokušati da dođe do prve pobede posle dva meča u nizu na kojima nije slavio.

Tim iz Humske prethodno je odirgao nerešeno sa Crvenom zvezdom 2:2, a u prošloj rundi na svom terenu izgubio je od Napretka i tako večitom rivalu prepustio prvo mesto na tabeli.

"Uvek kada se doživi neuspeh naravno da nije prijatno, ali ta utakmica što se mene i moje ekipe tiče završena. Stavili smo tačku, jer ima dosta utakmica ispred nas, ne vraćamo se nazad. Imao sam razgovor sa ekipom, rekao sam im da osim rezultata nemam šta da im zamerim. Imali smo dosta šansi, ali kao što sam mnogo puta rekao, pamti se rezultat. Meč je arhiviran", rekao je Duljaj na konferenciji za medije.

Osvrnuo se i na narednog rivala, koji trenutno sedmi na tabeli.

"Mladost je po tradiciji dosta nezgodan protivnik za Partizan, ne znamo u kakvom stanju je teren, ne tražimo alibi. Imali su dosta iskusnih igrača koji mogu da igraju na rezultat i umeju to da rade. To su u dosadašnjem delu prvenstva mnogo puta dokazali. Ovaj meč je važan, jer posle njega dolazi pauza od 14 dana i vrlo je važno na nju otići sa pozitivnim emocijama", rekao je trener Partizana.

"Totalno drugačija utakmica će biti u Lučanima, nadam se da će teren biti u dobrom stanju, verujem da će navijači doći u velikom broju da bodre svoj klub i igrače. Biće teško, imamo planove i cilj. Nisam obećavao, niti bežim od toga da treba da se borimo za prvo mesto. Samo sam puno puta rekao, da nije važno ko je prvi na tabeli, nego ko će proći za cilj prvi. Borimo se za Evropu, Partizan ima igrače koji mogu da donesu profit klubu i važno je kada odete kao trener, da znate šta ostavljate. Imate Svetu, Severinu, Goha, Baždara... Partizan ima ekipu. Da ne spominjem Saldanju i druge igrače. To je važno. Znam da sam ušao u voz i važno je da ako promašite kolosek, da znate da je sledeća stanica pogrešna. Ja znam šta želim od Partizana, sportska priča, fer-plej. da idemo u ispravnom pravcu, a ja znam taj pravac".

Komentarisao je i činjenicu da je posle susreta sa Napretkom, publika u Humskoj pružila njegovom timu.

"Običnog navijača nikada ne možete da prevarite. Oni prepoznaju kada tim daje maksimum. Čestitao sam Napretku na bodovima, izgubili smo. Nema kuknjave, a publika i navijači su prepoznali da su igrači hteli jako pobedu, dali su sve od sebe. Nekad vas sreća ne posluži, ali videlo se da igrači to žele. Nije ništa gotovo, imamo svoj put, znamo šta hoćemo i želimo".

Duljaj je upitan i da li Partizan zaslužuje malo više poštovanja kod sudija.

"Nama je Napredak, činjenicom da je došao sa najjačim timom, odao poštovanje. To je dokaz da nas protivnički timovi poštuju, bez obzira što su mnogi igrači imali po tri kartona. Ja sam mnogo puta rekao i ponavljamo, mi ne tražimo pažnju, nego poštovanje. Mnogo puta do sada sam rekao - suđenje ne komentarišem, niti ću", rekao je on.

Podeli:

Komentari 25

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu