Nova vest
Fudbal 28

12.3.2024.

12:21

Duljaj: Legimitno je sve, da li se neko valja ili ne…

Trener Partizana Igor Duljaj govorio je na konferenciji za medije pred meč sa Napretkom, ali su glavne teme bile 172. "večiti" derbi i borba za titulu.

Dušan Đukanović
Srdjan Stevanovic/Starsport

Crno-beli su prošle nedelje ostali neporaženi u Ljutice Bogdana (2:2) i na taj način ispred Zvezde na liderskoj poziciji domaćeg šampionata.

Duljaj se pre svega zahvalio navijačima na izostanku većih incidenata.

"Hvala navijačima Crvene zvezde i Partizana, poslali su fantastičnu sliku u svet. Pokazalo se da možemo do sportske priče, fudbalske atmosfere, pored fudbalera, oni su junaci. Polomljene su stolice, ali svaki problem koje može da se reši novcem, nije alarmantan. Nikome nije stradala glava, ne daj bože oko, nešto drugo. Veliko hvala“, rekao je Duljaj.

Njegovi igrači su u nadoknadi pokušali na sve načine da istroše vreme, zbog čega se po okončanju susreta povela polemika. Čak je i fudbaler Zvezde Uroš Spajić optužio protivnika da je "došao da se valja, a ne da igra fudbal".

"Legimitno je sve, da li se neko valja ili ne… Igrali smo protiv Crvene zvezde koliko minuta sa igračem manje? I to posle svih problema. Na drugoj strani bio je tim iz Lige šampiona, sa fantastičnim pojedincima, navijačima. I sad da zameram nekome! Hvala mojim igračima, pokazali su srce! Nikome ne pretimo, naša priča je sportska, isključivo. Treba da ostavimo generacijama iza nas dobre stvari. Ne da pričamo o sudiji, već o prelepoj atmosferi, utakmici, ljudima iz inostranstva, oduševljenim viđenim na poslednjoj utakmici", dodao je Duljaj.

Srdjan Stevanovic/Starsport

Strateg crno-belih se u nastavku sezone suočava sa kadrovskim problemima.

"Pred nama su veliki problemi – Saldanja i Zahid nalaze se van stroja. Pod znakom pitanje je Marković. Prvi neće biti u protokolu, jedva je odigrao derbi, Zahid duže vreme ima problema. Suspendovan je i Severina, veliku posekotonu zaradio je i Kovačević. Ostaje konačna reč doktora! Nikad neću tražiti neko da igra na silu. Protiv Crvene zvezde igrači su hteli na teren, nisu to bile ozbiljnije povrede, ali poput Zahida i Saldanje tražili su izmene tokom utakmice“, objasnio je kakav je zdravstveni bilten tima.

Partizan narednu utakmicu igra protiv Napretka u sredu od 16.55 u Humskoj.

"Predstoji nam jedna od najtežih utakmica. Iskusan stručnjak Vladimir Gaćinović beležio je odlične rezultate – u Spartaku, posebno Novom Pazaru, sada Napretku. Ogromno iskustvo ima i kao mlađi kolega ne bih se usudio da pričam o nadmudrivanju s moje strane. Partizanov cilj ostaje isti", jasan je trener Partizana i dodaje:

"Znam i da Kruševljani imaju problema. Mladom štoperu Đekoviću želim da se što pre oporavi, bio je na oku Partizana. Ubeđen sam da će igrati protiv Partizana i igrači sa tri žuta kartona, Kruševjanima su potrebni bodovi, naša ekipa poseban je motiv i to je legitimno!"


Šta će promeniti u odnosu na "večiti" derbi?

"Prvo, sastav! Potom i posebne detalje, pogotovo posle prekida, iz derbija. I to je zona moje odgovornosti. Oba gola postignuta su na evropskom nivou. Očekujte Partizan spreman da od prvog minuta napadne protivničkog golmana", kratak je Duljaj.

Osvrnuo se na početak sezone i uporedio ga sa trenutnom pozicijom Partizana.

"Da se vratimo u blisku prošlost. Na početku priprema mnogi nam nisu davali šanse da ćemo biti na prvom mestu. Prognozirali su treću, četvrtu poziciju. Ni u klubu nisu verovali da ćemo biti prvi, da se ne lažemo. Razmišljam, ipak, od danas do sutra i to je činjenica. I dalje gledamo ka prvoj narednoj utakmici. Pogubno bi bilo da Partizan ostane bez Evrope i finansijske injekcije. Prošle sezone oduzeo sam to klubu, nadam se da su transferi Belića i Ilića vratili saldo na ‘nulu‘. Sad naš tim ima potencijal za više, vredi. Zato i sada razmišljamo samo o Evropi, o sutrašnjem danu", kaže Duljaj.

Starsport/Pedja Milosavljevic

Naročito je zadovoljan Aldom Kaluluom, strelcem drugog gola protiv Zvezde.

"Odličan posao radi Kalulu, pružio je sjajnu partiju protiv Crvene zvezde, pogotovo sprint kod drugog gola. Velika je to stvar, pogotovo protiv rivala, kakav je Crvena zvezda. Partizan je ipak velika porodica i svi smo u službi tima. Da li znate da Saldanja nije trenirao deset dana, Sveta Marković sedam, samo jedan napravio je uoči večitog derbija? Zahid ima ogromnih problema sa zadnjom ložom. Nikome nisam hteo da oduzmem pravo da igra. Svako od njih je heroj, spreman da dušu ostavi za Partizan", konstatuje Duljaj.

Pozvao je navijače da u ostatku sezone podrže tim.

"Istok i zapad moraju da budu puni. Hvala i klubu što je otvorio širom kapije i obezbedio besplatan ulaz. Verujem da će navijači prepoznati trenutak… Pokazali su koliko im je stalo do kluba i fudbalera. Verujem da ćemo uz podršku navijača upisati pobedu. Znam da je termin nezgodan, radi se do 5, zato molim – da nam pomognu, oni su naša brana od mnogih udar“, zaključio je Duljaj.

Podeli:

Komentari 28

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 28

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu