Nova vest
Fudbal 6

10.3.2024.

18:55

Ipak je "živi zid" na 11 metara najveći gaf sudije večitog derbija

Dan posle 172. večitog derbija stiče se utisak nakon objava obe strane da niko nije zadovoljan kako je debitant Pavle Ilić obavio posao sa svojim pomoćnicima.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
Starsport/Srđan Stevanović

Iz Partizana mu na teret stavljaju nekoliko grešaka (drugi žuti karton za Severinu, neregularan gol Šerifa, Hvangov start za crveni koji nije sviran).

Za drugu stranu sporan je prekršaj nad Đigom u kaznenom prostoru Partizana.

Ipak, nijedna odluka ili odustvo iste ne komentariše se među navijačima kao situacija koja je prethodila slobodnom udarcu Kange u prvom poluvremenu.

Sudija Ilić je tada, iz samo njemu znanih razloga, pomerio "živi zid" Partizana na upadljivo veću udaljenost nego što je to pravilima propisano.

Na osnovu linija u kaznenom prostoru vrlo lako se da zaključiti da tu nije bilo devet metara, već više od toga - celih 11.

Toliko su igrači u zidu Partizana bili udaljeni od lopte koju se spremao da šutne Kanga.
 


Možda, ipak, Ilić nije (još uvek) dorastao utakmici ovog ranga, možda je ipak trebalo poverenje ukazati nekom iskusnijem.

Imaće u Sudijskoj irganizaciji o čemu da misle posle ovog derbija, to je sasvim sigurno.

Ovako, zaslugom Ilića, ostaće još dugo da obitava u internet prostoru, u kafanama, na radnom mestu među navijačima, u školama, priča o čudno udaljenom živom zidu na derbiju.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

7 h

Novo Sport Video Menu