Nova vest
Fudbal 9

13.6.2024.

12:45

Terzić: "Mnogi su imali interes da se Zvezda razvali"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o periodu kada je Partizan vladao srpskim fudbalom.

Izvor: Telegraf.rs

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Terzić je u opširnom intervjuu za "Telegraf.rs", podsetio na dominaciju ekipe iz Humske, kada je na čelu FSS bio Tomislav Karadžić.

On je istakao da su tada pokušali da "razvale Zvezdu".

"Tomislav Karadžić jeste partizanovac i on je došao u fotelju Fudbalskog saveza Srbije iz fotelje predsednika fudbalskog kluba Partizan. Ali ja iskreno kažem, nisam očekivao da će on toliko baš da zabrazdi. Tole kao čovek voli samo sebe. On nikog drugog ne voli, samo sebe voli i samo gleda svoj interes. I mislio sam da će, gledajući svoj interes, da bude tu neutralan. Da će biti predsednik i Zvezdi i Partizanu. Međutim, politička struktura unutar države je bila tada jako naklonjena Partizanu. I Tole Karadžić se sa tim ljudima družio privatno. I pod uticajem svega toga oni su zloupotrebljavali sudijsku organizaciju, zloupotrebljavali su i ceo fudbalski savez. Mislim, te neke utakmice koje su se konkretno dešavale", rekao je Terzić i nastavio:

"Ja se sećam, te 2008. ili 2009. godine, to polufinale kupa, recimo, Zvezda-Partizan kad su igrali, kad su oni poništili golove. Pa sećam se one utakmice Partizan-Vojvodina, kada je Vojvodina napustila teren. Mislim, to nije bilo suđenje, to su bile pljačke. To su bile pljačke, to su bile legalizovane pljačke. I naravno da je to izazvalo ogroman otpor zvezdaške javnosti, navijača, zvezdaške zajednice. Mislim, njegov barjak se vijorio na južnoj tribini Partizanovog stadiona kao Al Kapone i Zvezda je prosto bila prepuštena sama sebi."

Karadžić je odgovorio Terziću

"Ko o čemu, Zvezdan Terzić o poštenju. Ja sam mislio da će Zvezdan Terzić da postane normalan kad je aboliran za pljačke i kad su zastarili svi slučajevi protiv njega. Očigledno da nije. Mora da mu ne ide u Zvezdi kad se setio mene. Ja mu dođem kao alibi za sve. On je kontaminirao fudbal u poslednjih 30 godina", rekao je Karadžić za MaxBet Sport.

On istiće da je mnogima smetala Zvezda i da su hteli da je učine što šlabijom.

"Zvezdu su razvaljivali, a mnogi su imali interes da se Zvezda razvali. Mnogi su imali interes da se Zvezda razvali jer Crvena zvezda sa svom svojom snagom, potencijalom, kapacitetom, severnom tribinom, navijačima, mnogima smeta. Mnogima je u tom momentu smetala. I negde su hteli da se Zvezda učini što slabijom. Negde im je to i godilo, negde im je to malo i imponovalo", rekao je između ostalog Terzić.

Govorio je i o raznim drugim stvarima, a između ostalog je otkrio da su transferi Marka Grujića u Liverpul i Predraga Rajkovića u Makabi iz Tel Aviva "spasili" Zvezdu.

"Ali kažem za Marka Grujića, oni su došli, rekli da hoće. Tih sedam miliona evra nam je značilo kao danas 20. Značilo nam je, pojavićemo se na evropskoj mapi, evo Zvezda je živa. Živa je Crvena zvezda! Liverpul kupuje u Crvenoj zvezdi! To nam je jako mnogo značilo. Šaljemo poruku našoj školi, našoj deci. Evo, dete iz naše škole, priključujemo ga prvom timu, isforsirali smo ga i kupuje ga Liverpul. Drugoj deci šaljemo poruku - dođite u Zvezdu, ovo je pravi put. Šaljamo poruku drugim klubovima, u Nemačkoj, u Holandiji. Ima ovde robe za vas, ima ovde kvalitetnih igrača. Transfer Rajkovića 31. augusta 2015. za tri miliona evra, i posle u januaru 2016. Grujić, to su dva transfera koji su pokrenuli Zvezdu da krene ovim putem kuda smo krenuli", rekao je Terzić.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu