Nova vest
Fudbal 23

25.5.2024.

19:58

Remi za kraj – Partizan se vratio iz mrtvih i pokvario planove Kragujevčana

Crno-beli su na svom stadionu spustili zavesu na ovu sezonu Superlige Srbije.

Srđan Novaković
Starsport

Izabranici Alberta Nađa su remizirali sa Radničkim 1923 na svom terenu 2:2.

Posle ovog remija Radnički je siguran u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a u slučaju pobede bi obezbedio igranje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

Po jednom prijtanom vremenu u Humskoj se nije okupilo mnogo navijača, što je pratilo celu ovu sezonu FK Partizan. 

Domaći su u ovaj meč ušli posle niza dobrih rezultata i pobede na Banovom brdu. Krenulo je dobro, Partizan je bio agresivan i već u trećem minutu zapretio preko Goha, crno-beli su dobili samo korner, posle kojeg nije bilo ništa vredno pomena. 

Ali zato jeste u napadu Radničkog. Kontru gostiju je povukao Milan Aleksić, uposlio je Bevisa koji je probio po levoj strani, vratio je loptu u srce kaznenog prostora, gde je sam kao dug bio Milutin Vidosavljević, kome nije bilo teško da loptu sprovede u praznu mrežu.

Ovaj gol kao da je presekao igrače Partizana, koji posle tog gola nikako nisu mogli da pronađu mirnoću u pasu, da oni budu ti koji će dominirati na terenu. 

Od tog trenutka Partizan je do kraja prvog dela igre stvorio samo jednu šansu vrednu pomena i to preko Alekse Jankovića, ali je njegov udarac odbranio Leković. 

Pre toga je Radnički nastavio da ređa šanse, ali je odličan na golu bio Aleksandar Jovanović koji je u nekoliko navrata spasio Partizan. 

U nastavku meča nije Partizan krenuo toliko agresivnije koliko se očekivalo. 

Radnički je nastavio da bude bolji na terenu, a tu potvrdu dobre igre je dobio u 71. minutu kada je ponajbolji pojedinac na ovoj utakmici Milan Aleksić pogodio mrežu Partizana. 

Taj gol je trgao ekipu Partizana, koji je posle samo četiri minuta se vratio preko Nemanje Nikolića, a tu nije bio kraj, nego je Uroš Trifunović u 81. minutu poravnao rezultat. 

Partizan je posle ovog gola je imao i šansu da pobedi, to je na drugoj strani imao i Radnički, ali je na kraju rezultat na stadionu u Humskoj bio 2:2.

Završeno

16:22

Semafor
Nikolić 75, Trifunović 82 – Vidosavljević 4, Aleksić 71
  PAR   RKG  
  2 : 2  

19:59

Kraj utakmice

Posle 90 i kusur minuta Partizan i Radnički su u poslednjem kolu Superlige Srbije odigrali 2:2. 

19:54

Gol Trifunovića

19:48

90' Nadoknada

Još pet minuta do kraja meča!

19:47

Gol Nikolića

19:45

82' Trifunović

Kakav gol Nemanje Trifunovića!

Sada je Natho učestvovao u ovoj akciji, iskombinovao je sa Trifunovićem koji je posle dobrom prijema lopte, zakucao je u mrež Radničkog za izjednačenje u Humskoj.

19:43

Gol Aleksića

19:37

75' Nikolić pogađa

Nemanja Nikolić smanjuje prednost Radničkog!

Novi dobar prodor Alekse Jankovića koji je ovoga puta prošao dobro po Partizan. Bivši igrač Čukaričkog je na vreme dodao loptu ka Nikoliću, a napadač Partizana je loptu poslao u gornji levi ugao gola Radničkog. 

19:32

71' Aleksić je pogodio

Milan Aleksić je strelac!

Zaslužio je Milan Aleksić da bude postigne gol na ovom meču, bio je najbolji pojedinac gostiju, i ovo je prava nagrada za dobru partiju na stadionu Partizana. 

Uputio je Aleksić sa ivice kaznenog prostora sjajan šut, tzv. žabica, lopta je odskočila ispred Jovanovića i on je bio nemoćan u ovoj situaciji. 

19:27

69' Najlepša akcija Partizana

Kombinovali su pred kaznenim prostorom Baždar i Natho, Izraelac je lukavo poslao loptu na drugu stativu, gde je sam bio Severina, ali Holanđanin nije uspeo da savlada Lekovića, već je samo dobio korner. Velika šansa za Partizan. 

Podeli:

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu