Nova vest
Fudbal 4

24.4.2024.

21:04

Zvezda u dva minuta rešila "večiti" i prošla u finale – Partizanu potrebno 11 Jovanovića

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije.

Dušan Đukanović
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kup Srbije, polufinale

Crvena zvezda – Partizan 2:0 (2:0)
Filipović 27ag, Olajinka 29
Stadion: Rajko Mitić (Beograd)
Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Crveno-beli su slavili i u drugom "večitom" derbiju u samo nekoliko dana razmaka. Ovoga puta su nadigrali Partizan rezultatom

Burno je bilo posle 173. prvenstvenog susreta crveno i crno-belih na istom mestu u Ljutice Bogdana. Iz Humske je nedugo po okončanju tog duela stiglo saopštenje u kom se nagoveštavalo da tim neće ni izađi na teren na meč nacionalnog kup takmičenja.

Neizvesnost je trajala sve do popodneva na dan pre meča, nakon što su prethodno u Partizanu otkazali konferenciju za medije, a igrači od uprave zahtevali da ne igraju. Konačna odluka je bila nešto drugačija.

Hteli su iz Partizana na drugačiji način da iskažu revolt, najavili su majice sa porukom ka čelnicima iz Fudbalskog saveza, ali se do početka očigledno i od toga odustalo.

Na kraju tek govorom Igora Duljaja indukovano kašnjenje, koje je dovelo do nezapamćene situacije. Kapiten crno-belih Svetozar Marković je dobio žuti karton još pre prvog sudijskog zvižduka, zbog nepojavljivanja ekipe na vreme iako su bili udaljeni tek nekoliko metara od centra.

Očigledno motivisani gostujući fudbaleri su bolje ušli u ovaj meč u kom se isprva stekao utisak da će Ksander Severina praviti velike probleme po desnoj strani Milanu Rodiću, baš kao na prošlom susretu dva tima.

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić, Hvan - Bukari (od 68. Katai), Ivanić, Olajinka (od 79. Điga) - Endiaje (od 87. Kraso)

Partizan: Jovanović - Filipović, Kovačević, Marković (od 46. Stojković), Antić (od 72. Saldanja) - Ovusu, Goh (od 63. Natho) - Severina (od 63. Janković), Zahid, Kalulu (od 56. Nikolić) - Baždar

Prvu šansu su imali u sedmom minutu kada je Aldo Kalulu probio do duboko u protivnički šesnaesterac, ali je povratni pas ka Gohu bio loš. Baš će Južnokoreanac u 15. minutu imati najbolju priliku svog tima u prvom poluvremenu kada ga je Samed Baždar proigrao iz prve i to iza kompletne poslednje linije Zvezde. Goh je bio nestrpljiv, te preuranjeno šutirao iako je mogao bliže da priđe golu.

Nastavili su se napadi ofanzivno orijentisanog Partizana. Ovoga puta je Baždar bio u ulozi protagoniste i imao je šansu da još jedan derbi otvori golom, ali je šutirao preko gola nakon što je prethodno izbacio Srđana Mijailovića.

Promašaj Baždara je ujedno okončao i period dominacije gostiju na ovom meču koji je trajao tokom većeg dela uvodnih pola sata. Sve se srušilo u razmaku od 27. do 29. minuta.

Najpre je Hvang izbacio Kalulua na desnoj ivici šesnaesterca Partizana i centaršutem na dalju stativu pronašao Pitera Olajinku, koji je konačno dočekao svoju pravu šansu u "večitim" derbijima. Nigerijac je udario loptu glavom, a ona je potom pogodila Filipovića od kog se lopta odbila u gol.

Košmarno veče za evropskog šampiona sa omladinskom reprezentacijom Srbije je nastavljeno dva minuta kasnije.

Ponovo je centaršut stigao sa desne strane. I opet je išao na dalju stativu, gde je još jednom bio Olajinka. Lopta je preskočila Filipovića, a Nigerijac je bio dovoljno smiren da je primi na grudi.

Izbacio je Olajinka protivničkog defanzivca i potom neometan "zakucao" loptu u mrežu Aleksandra Jovanovića, koji je ponovo odigrao sjajan meč i bio kolateralna šansa izdanja svojih saigrača.

Dva naivno primljena gola odredila su dalji tok meča, u kom su domaći fudbaleri ponovo bili ti koji su stvarali više šansi. Što i ne čudi, s obzirom na to da je Partizan morao više da rizikuje.

Na sve to, već na poluvremenu je iz igre morao da izađe Svetozar Marković. Isprva se mislilo da je zbog onog žutog kartona, ali je Dulaj posle meča potvrdio da je zbog povrede kolena završio meč pre vremena.

Istakao se Jovanović u njegovom izostanku, ali vredi istaći da mu je u prilog išla i preterana nonšalantnost igrača Zvezde u završnici.

Previše lako su crveno-beli probijali u protivnički šesnaesterac, ali do kraja nisu uspeli da iskoriste svoje šanse i postignu još koji gol.

Realizacija je bio glavni problem sa kojim su novinari "rešetali" Milojevića pre ovog meča, a uprkos dobrom rezultatu to i dalje ostaje. Sigurno da će se crveno-beli osvrnuti na ovaj meč i upitati da li su mogli ubedljivije da slave.

Zvezda će u finalu, koje se igra 23. maja, igrati protiv Vojvodine.

Kup Srbije, polufinale
Radnički 1923 – Vojvodina 0:1 (0:0)
Korać 90+1
Crvena zvezda – Partizan 2:0 (0:0)
Filipović 27ag, Olajinka 29

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu