Nova vest
Fudbal 10

22.4.2024.

18:52

"Penali čisti, Endiaje napravio faul kod gola"

Miroslav Radoman, poznati srpski sudija i bivši internacionalac smatra da je sudija Pavle Ilić iz Kragujevca loše sudio u 173. večitom derbiju.

Izvor: Maxbet sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

U razgovoru za Maxbet Sport, Radoman, koji je delio pravdu na 11 večitih derbija, kaže da je bio zbunjen time što je odlučeno da Ilić vodi dva derbija uzastopno.

"Težak je bio derbi, a suđenje je bilo loše. Ilić nije uspeo da zaustavi stihiju u koju je upao. Ušao je nepripremljen u meč, bez ikakvog kriterijuma ili autoriteta. Ogromna je bila greška da ga ponovo odrede da sudi, pogotovo posle primedbi zbog prošle utakmice", rekao je Radoman.

Za Crvenu zvezdu su dosuđena dva penala, Radoman je dao svoje viđenje u obe situacije.

"Oba penala su čista. Kod drugog je sudija Pavle Ilić napravio previd. Morao je da pokaže crveni karton fudbaleru Partizana Nikoli Antiću. To je bio težak prekršaj, start sa dve noge, jedna noga u visini kolena i udarac đonom. U toj situaciji gleda se teži prekršaj. Kontakt je počeo van šesnaesterca, ali zatim se u 16 metara dešava ozbiljan prekršaj. Morao je sudija da izrekne opomenu crvenim kartonom, a on nije pokazao ni žuti", objasnio je Radoman.

Ipak, najviše se priča o golu Šerifa Endiajea za izjednačenje, 2:2.

"U fudbalu je dozvoljen kontakt, ramenom o rame, remplovanje… Ali nikako sleđa! Endiaje udara Markovića u leđa i tako ostvaruje prednost, sapliće ga. Zašto u VAR sobi niko nije reagovao? To je čista sudijska odluka, ako je Ilić odlučio da nema faula, to je njegova odluka. VAR je trebalo da ga upozori da pokaže crveni karton Antiću", poručio je bivši sudija. 

Podeli:

Komentari 10

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

7 h

Novo Sport Video Menu