Nova vest
Fudbal 147

20.4.2024.

23:00

"Devedeset odsto sudija bi sviralo prekršaj Endiajea nad Markovićem"

Spornu situaciju u 173. večitom derbiju analizirali su sudijski ekspert Zdravko Jokić i selektor mlade reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su preokretom u finišu meča pobedili Partizan u 173. večitom derbiju i praktično prigrlili pehar namenjen šampionu Srbije.


I ovaj derbi, kao i mnoge do sada, pratile su kontroverze.

Najveća polemika se ovog puta vodi oko drugog gola Zvezde kome je, procena je crno-bele strane, prethodio prekršaj strelca gola Endiaja nad Markovićem.


O toj situaciji raspravljalo se u studiju Arene sport gde je svoj sud dao bivši arbitar i sudijski ekspert Zdravko Jokić i evo šta on kaže:

"Imamo situaciju koja izaziva kontroverze. Mislim da je odbrambeni igrač dozvolio da mu napadač dođe iza leđa i da se bori za poziciju, njih dvojica se praktično bore za poziciju i dolazi do kontakta. E sada koliko je taj konakt bio intenzivan da bi došlo do pada to je sudija mogao da utvrdi na terenu", kaže Jokić pa nastavlja, podseća zapravo da je u toj situaciji procena glavnog arbitra ključna.

"Kada se radi komunikacija VAR-a i sudije, jer vidim da ima primedbi zašto nije zvao asistente u VAR sobi, VAR traži od sudije da opiše situacije kako je video. Ako odlazi do nesulglaisca, ako VAR ima drugo mišljenje, on poziva sudiju da on pogleda situaciju da se uveri, i moža promeni odluku, a ovde sudija nije išao jer se njegovo viđenje siuacije nije slagalo sa Varom jer nije bilo intenziteta da se svira prekršaj. Što se tiče guranja UEFA je u poslednjih godinu dana podigla tu lestvicu i vidimo i da u međunarodnim utakmicama neke situcije koje su očite kao (faulovi) nisu suđeni faulovi. Ovde ne vidimo komplet situaicju, ali dolazi do brzog pada (Markovića) čak i možda do proklizavanja igrača Partizana. Pitate me da li je faul? Da li vi ovde vidite kontakt – da li je bilo guranja rukom, laktom? Bio je samo konkakt. Da li je bilo odgurivanje – nije!

Ljubinko Drulović, selektor mlade reprezentacije Srbije ipak ima drugačije viđenje sporne situacije.

"Generalno je faul bio, po meni, kako ja vidim. Mislim da bi 90 odsto sudija svirali prekršaj. Defanzivci su u ovim situacijama zaštićeni", smatra Drulović

Podeli:

Komentari 147

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 147

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu