Nova vest
Fudbal 12

19.4.2024.

21:25

Mitrović: Pokušali su da naprave problem, iako ne postoji

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović dotakao se teme kritika na račun nacionalnog tima.

Izvor: Wish&Goal

Peđa Milosavljević/Starsport

"Orlovi" su igrali na Svetskom prvenstvu, gde se nisu proslavili, da bi potom obezbedili Evropsko prvenstvo, ali i A Ligu nacija.

"Mitrogol" je govorio o poverenju nacije u ovaj tim.

"Deluje mi da su ljudi verovali u tim jedino uoči Svetskog prvenstva u Kataru. Pobeda u Portugalu bila je ključ, sjajno smo igrali u kvalifikacijama. Odavno sam reprezentativac i u tom periodu uvek su nas osporavali, kao da su pojedinci jedva čekali da se nešto loše desi. Generalno, pričam za 90 odsto javnosti. Pokušavali su da naprave problem, iako ne postoji! A, nikad bolju reprezentaciju, što se tiče momaka i grupe, atmosfere, nismo imali. Hteli su da ubace rovca, između nas! Osećali smo to i da nije naša grupa bila toliko jaka, siguran sam da ni rezultati ne bi izgledali približno dobri", rekao je Mitrović u podkastu "Wish&Goal".

Srbiju na leto očekuje nastup na EURO, gde će rivali biti Engleska, Slovenija i Danska.

"Ispunili smo sve ciljeve u prethodna tri ciklusa i to je velika stvar. Na stranu igre, način i rezultati, opravdali su ciljeve. Bolje smo igrali u kvalifikacijama za SP, ali i sada smo otišli na mišiće… I da prođemo grupu, pričaće sigurno pojedinci da ne igramo dobro, da grupa nije jaka i slično. Uvek se traži neka falinka", dodao je Mitrović.

Mitrović je sa 57 golova na 89 utakmica najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

Podeli:

Komentari 12

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu