Nova vest
Fudbal 2

18.4.2024.

17:00

Stigla potvrda sa Karaburme: "Romantičari" se sele

Sa "Omladinskog stadiona" je stigla potvrda da će OFK Beograd sledeće sezone igrati van Karaburme dok se ne izvrše neophodne sanacije na tom stadionu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

Kako je preneo "Sportklub", OFK će do tada igrati na novoizgrađenom stadionu "Kraljevica" u Zaječaru.

Taj stadion je dom fudbalera Timok 1919 koji su daleko od Superlige, pa će ga prepustiti "romantičarima" na korišćenje dok se njihov stadion na Karaburmi ne dovede u stanje koje zahteva elitni rang srpskog fudbala.

Iako se u saopštenju izričito ne navodi da će baš o "Kraljevici" biti reč, gotovo je izvesno da će tamo svoje mečeve igrati.

"Zadovoljstvo nam je da konstatujemo da su OFK Beograd i fudbalska romantika ponovo u modi, kao i da naš klub krupnim koracima grabi ka Superligi. Želja svih u klubu je da obezbedimo superligaški status već od naredne sezone, za šta imamo dobre šanse zahvaljujući činjenici da na startu plej-ofa zauzimamo prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije, sa 62 osvojena boda.

Potrudićemo se da šampionat završimo na najbolji mogući način i tako opravdamo visoka očekivanja naše publike i vernih navijača. Dok radimo na ostvarenju tih planova, vršimo rekonstrukciju Omladinskog stadiona na Karaburmi koji je izgrađen 1957. godine, jer želimo da stvorimo sve neophodne uslove kako bismo na našem stadionu bili domaćini utakmicama u najvišem stepenu srpskog fudbala, prvi put posle 2016. godine",
stoji u saopštenju OFK Beograda.

Potrebno je vreme kako bi se izvršili neophodni radovi na Karaburmi

"Da bi se stadion doveo u stanje u kom će moći da ugosti ekipe iz Superlige potrebno je da se izvrše temeljni radovi na unapređenju infrastrukture, instalacija, svlačionica, dela tribina, prostora za medije, medicinskog bloka, i drugih prostorija. Dok se ti radovi ne završe, naš klub će privremeno igrati utakmice van Karaburme.

Cilj nam je da se što pre vratimo na Omladinski stadion i da sezonu nastavimo igrajući na objektu u potpuno novom ruhu, po standardima koji se očekuju od kluba kao što je OFK Beograd",
dodaje se u saopštenju.
 

OFK Beograd je lider Prve lige sa deset bodova više od drugoplasiranog jedinstva, a 12 od Inđije, prvog tima van pozicija koje vode direktno u Superligu. Kako je ostalo svega sedam kola do kraja, gotovo je sigurno da ćemo taj tim gledati naredne sezone u Superligi.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu