Nova vest
Fudbal 2

2.4.2024.

11:26

Duljaj najavio povratak Saldanje: Partizan dodatno oslabljen protiv Voždovca

Igor Duljaj, trener Partizana, potvrdio je da će mu Mateus Saldanja ponovo biti na raspolaganju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Brazilac se odavno muči sa povredom butine, da bi potom povređen igrao na 172. "večitom" derbiju i postigao gol.

Od tada je propustio utakmice protiv Napretka, Mladosti i Spartaka u kojim je njegov tim ostvario tek jednu pobedu.

Duljaj je pred meč 28. kola sa Voždovcem u sredu (16.55), izjavio da će se Saldanja vratiti u ekipu sredinom aprila.

"On meni svaki dan šalje izveštaj, šta radi, kakve su procedure. Ono što je on meni rekao je da će da se vrati sredinom meseca, što je izuzetno brzo. Ja nisam lekar, videćemo kako će to da izgleda kada se uključi u trenažni proces. Opet je individualno jedno, a sa ekipom sasvim drugo. On toliko radi na sebi, deset sati dnevno, što terpaije, što trening. To je pokazatelj koliko ulaže u sebe i kolika je želja da sešto pre vrati na teren da pomogne svojoj ekipi", rekao je Duljaj okupljenim novinarima i tom prilikom dodao da Gajas Zahid i Birbas Natho nisu trenirali dva dana iz verskih razloga:

"Ja nemam takva iskustva, naravno da je teško. Poštujem svačiju odluku. Sva sreća pa sad nije toliko toplo, pa bi im bilo još teže. Sutra neće biti toliko visoka temperatura, ako budu u protokolu. Sve zavisi od današnjeg treninga. Dva dana nisu bili u trenažnom procesu."

Govorio je i o narednom protivniku.

"Očekujem veoma tešku utakmicu, imamo u vidu da je Voždovac nema pobedu i to nas tera da budemo dodatno oprezni. Voždovac je bio na nivou, bez obzira na rezultate, može da bude nezgodan pre svega na svom terenu na veštačkoj travi. Iza nas je mnogo teška utakmica sa Spartakom, skoncentrisani smo samo na sledeći meč, imamo cilj i to su tri boda", smatra Duljaj.

Prema njegovom mišljenju, ovo je mesec odluke.

"April će pokazati koji je maksimum ove generacije. Uradili smo puno u prethodnom periodu, ali sada ćemo da vidimo koliki je naš domet. U obavezi smo zbog navijača Partizana da se borimo do kraja. Kada se dobije utakmica pravim analizu, kada se izgubi zna se zbog čega. Najbitnije je da ne gubimo samopouzdanje, hteli ili ne imamo pritisak. Imamo puno igrača koji su mladi, Kovačević, Baždar, Goh, Severina... Teško je očekivati od njih da igraju stalno na rezultat, stariji treba da im pomognu, ali ovo je Partizan i mora da se igra pod pritiskom", nastavio je Duljaj.

Šta se dešava sa Frederikom Kanuteom?

"Nije prošao pripreme, vukao je povredu. Imali smo razgovor, mora da pojača rad, ali ne znači da sam se odrekao njega. Čekam momenat i priliku koja će se pojaviti, a on mora da bude spreman. Svi su stavili sebe u interes tima, ima puno utakmica i svako će dobiti priliku. Zato svi igrači vredno radi i očekuju da će biti starteri", zaključio je Duljaj.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Vraća se Nokia 3210

HMD objavljuje Nokia 3210 telefon u novom ruhu, a klasični telefon iz devedesetih stiže u modernoj varijanti.

B92

16:00

5 h

Novo Sport Video Menu