Nova vest
Fudbal 20

2.4.2024.

9:33

"Vređaju Đokovića i Jokića – u Srbiji ne valjaš šta god da uradiš"

Nije Nikola Ninković ostavio veliki trag u ekipi Partizana, ali i dalje ima želju da se vrati u voljeni klub.

Srđan Novaković
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Bivša velika nada crno-belih sada svoju sreću traži u Gruziji, gde nastupa za ekipu Torpedo Kutaisija. 

Predviđao se Ninkoviću velika karijera, bio je po mnogim rečima i veći talenat od svojih "klasića" Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića, ali on nikada svoj talenat nije mogao da iskaže do kraja na terenu. 

Popularni Džigi je govorio o aktulenoj situaciji u klubu, gde mu  je krivo što je Partizan ispustio prvo mesto. 

"Mislio sam da će mnogo ranije svemu ovome biti kraj i nešto se promeniti konačno. Vidim da ništa ne uspeva, protesti navijača ne daju rezultat, nedolazak navijača na južnu tribinu, ni to ne uspeva, skandiranje takođe nema efekta“, rekao je Ninković u razgovoru za Sport klub. 

"Što se tiče ove sezone… Koliko god da navijam za taj klub i želim da bude prvi moram da budem iskren. I u razgovoru sa drugarima, legendama Partizana, neću da ih imenujem, niko ni od njih nije očekivao ništa drugačije od ove u odnosu na prethodne sezone. Kao što ceo svet zna, kad god slušam priče, emisije ili intervjue ljudi koji prate i Partizan i Zvezdu, nije bitno čiji su navijači, niko nije postavio pitanje da li Partizan ima šanse da bude prvi. Svima je jasno da Partizan, ni kad je počelo prvenstvo, ni kad se napravila bodovna prednost, a tek sada, sigurno neće biti prvi. Znalo se da će Zvezda biti šampion i pre početka sezone".

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ninković smatra da je jedina dobra stvar iz ove sezone trener crno-belig Igor Duljaj. 

"Jedina dobra stvar koju moram da napomenem je da konačno navijači počinju da podržavaju igrače. Oni su ti koji daju 100 odsto. I trenera Igora Duljaja. Oni daju najbolje od sebe na svakoj utakmici i prvi su koji žele da pobede na svakoj utakmici. Posle dugo vremena kad ne ide, kad Partizan dugo nije prvi, nisam video toliko navijača na istoku i na zapadu. I kada sam igrao i uzimali titulu ne znam da li je na nekoliko mečeva bilo toliko ljudi. Sa te strane to je veliko osveženje i nadam se da će tako ostati. Mislim da samo tako nešto može da se promeni na bolje. Kada navijači ponovo izgube interesovanje i ponovo se okrenu protiv igrač i trenera Partizan će sigurno još dublje da potone. Jedini način da da se u skorijoj budućnosti nešto promeni i Partizan vrati na stare staze je da svi ostanu ujedinjeni“.

Ipak Ninković ne krije da bi voleo jednog dana da ponovo zaigra u dresu Partizana. 

"Nije mi cilj, iako sam zadovoljan uslovima, da ostanem u Gruziji jer mislim da mogu još da napredujem i da imam još dosta godina fudbala ispred sebe. Šta bi bilo idealno? Ne znam. Ali ono što mogu da kažem je da mi je žao što prethodnih godina nije bila neka normalna priča u Partizanu i da ja budeo deo te priče. Mnogo mi je žao jer mislim da bih sada imao neuporedivo više da dam nego što je to bilo u prvom mandatu. To mi baš bode oči i to mi jedino žao. Naravno da bih voleo jednog dana da se vratim u Partizan. Ostalo mi nije mnogo bitno, nema preteranog uticaja, bio na jednom ili drugom kraju sveta, osim da sam u svom Partizanu. To mi je jedina želja. U ovakvoj situaciji iz više razloga je nepotrebno i nemoguće da se vratim. Možda jednog dana… To je samo moja velika želja ali je pitanje da li će biti prilike. Ako situacija, uslovi i okruženje budu normalni, makar i po završetku karijere. Pod ovim uslovima nema šanse“.

Dotakao se Nikola i za njega bolne teme, a to je da će ga uvek pratiti jedan loš glas, ali mu je lakše kada bidi kako se neki ophode prema najboljim srpskim sportistima Novaku Đokoviću i Nikoli Jokiću. 

"Meni više ništa ne smeta. Ranije, kao klinac u Partizanu, sam mislio da sve mora da funkcioniše perfektno, onako kako ja mislim, međutim, definitivno da ljudima u Srbiji ne valjaš šta god da uradiš. Znaš kad mi je to bilo jasno? Ne čitam komentare na društevnim mrežama jer ne mogu da zamislim ko sve komentariše, smuči ti se život, ali kada sam doživeo da se vređaju Đoković i Jokić sve mi je bilo jasno. Oni su legende, a nekome ne odgovaraju. Rekao sam sebi: „Pa čekaj, ako oni ne odgovaraju i o njima se pišu negativne komentare, šta da se očekujem o sebi koji sam davao povoda za reakcije.“ Ja bih bio još veća budala kada bih nasedao na provokacije. Mi Srbi smo čudo", smatra Ninković.

Podeli:

Komentari 20

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu