Nova vest
Fudbal 1

30.3.2024.

18:07

Drugi start Milovanovića – ubedljiv poraz Almerije, Budimir najbolji strelac u Španiji

Fudbaleri Osasune savladali su Almeriju u gostima rezultatom 3:0 u meču 30. kola LaLige.

Dušan Đukanović
Profimedia

Velika su očekivanja bila pred Pepeom Melom i timom iz Andaluzije nakon što je u prethodnoj rundi protiv Las Palmasa zabeležena tek prva pobeda u španskom prvenstvu.

Iskusni španski stručnjak je po drugi put ove sezone u LaLigi od prvog minuta dao priliku mladom srpskom napadaču Marku Milovanoviću priliku od prvog minuta, ali je Almerija u prvom poluvremenu zabeležila samo jedan udarac ka golu protivnika te je već nekadašnji pulen Partizana već na pauzi završio meč.

Osasuna je u uvodnih devet minuta postigla dva gola preko Hosea Manuela Arnaisa i Antea Budimira i tako umnogome odredila dalji tok meča. Hrvatskom napadaču je to 16. pogodak ove sezone u ligi i trenutno deli prvo mesto sa Džudom Belingemom iz madridskog Reala.

Domaći tim je u nastavku bio daleko bolji, imao dvocifren broj pokušaja, ali je ipak tim iz Pamplone bio taj koji je postigao još jedan gol iz jednog od tek dva udarca ka golu Luisa Maksimijana. Strelac je bio Iker Munjos.

Za Almeriju je u startnih 11 meč počeo još jedan srpski fudbaler. Reč je o nekadašnjem štoperu Vojvodine, Lansa i Kortrajka Alkesandru Radovanoviću koji je zbog povrede izašao već u 22. minutu.

Almerija ostaje poslednja sa čak 14 boodova zaostatka za sigurnom zonom (uz meč više) i čudo je potrebno da sledeće sezone ne igraju u drugom rangu.

U narednom kolu će odmeriti snage sa Real Sosijedadom, dok će devetoplasirana Osasuna dočetaki Valensiju u nastavku borbe za mesto koje vodi u Ligu konferencija.

LaLiga, 30. kolo

Petak
Kadis – Granada 1:0 (0:0)
Navaro 51

Subota
Hetafe – Sevilja 0:1 (0:1)
Ramos 5
Almerija – Osasuna 0:3 (0:2)
Arnais 2, Budimir 9, Munjos 62
18.30 Valensija – Majorka
21.00 Barselona – Las Palmas

Nedelja
14.00 Selta Vigo – Rajo Valjekano
16.15 Đirona – Betis
18.30 Alaves – Real Sosijedad
21.00 Real Madrid – Atletik Bilbao

Ponedeljak
21.00 Viljareal – Atletiko Madrid

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu