Nova vest
Fudbal 0

21.6.2024.

8:56

Đoković inspiriše novog menadžera Liverpula

Arne Slot, novi menadžer Liverpula, veoma ceni dostignuća i igru Novaka Đokovića.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Holanđanin, koji je nedavno preuzeo kormilo kluba sa Enfilda, pričao je između ostalog i o ličnostima iz sveta sporta koji ga inspirišu.

Slot je rekao da uči iz iskustava drugih, a jedan od njih je i osvajač 24 grend slem titule, Novak Đoković.

"Naravno ne taktički, jer je reč o drugim sportovima, ali to kako se u nekim od njih ovladava mentalnom stranom, može da vam pomogne. I ponekad to koristim na timskim sastancima pre utakmice. Koristio sam primere iz biciklizma, ili momenata sa Rolan Garosa gde smo videli kako Đoković dobija veoma težak meč. To je jedan od njegovih kvaliteta, da može da dobije meč kada mu ne ide najbolje, on opet uspe nekako da nađe put da pobedi. To su primeri koje možete da date igračima. Ali da budemo jasni, uglavnom pričamo o fudbalu i neće biti mnogo situacija da se priča o drugim sportovima. Ponekad to koristim, kad mislim da je potrebno", kaže Slot.

Srpski teniser nije jedini koji je okupirao njegovu pažnju.

Jirgen Klop, njegov prethodnik u Liverpulu i menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola, takođe su mu inspiracija.

"Sličnost je tu i to je i jedan od razloga što sam došao, znam da me je Liverpul pratio, ne znam da li je to prava reč, tražili su ali ne baš identičan tip trenera. Kada je nešto uspešno i kada postoji određeni način igre koji biste hteli da nastavite, onda birate to ili nešto drugo. To je verovatno razlog što su došlki po mene. To je moj stil, ali to je i način igre kod mnogih modernih menadžera, svi smo pomalo inspirisani rivalstvom Liverpula i Sitija. Svi smo inspirisani rivalstvom Klopa i Gvardiole, a u velikom klubu u kojem sam radio, kao što je Fejenord, jedino tako je bilo i moguće igrati", zaključio je Slot. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

8 h

Novo Sport Video Menu