Nova vest
Fudbal 2

14.4.2024.

12:00

Ančeloti: Zvižduci su motivisali Vinisijusa, spemni smo za revanš sa Sitijem

Fudbaleri Reala ostvarili su još jednu važnu pobedu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Na gostovanju Majorci slavili sa sa 1:0 pogotkom Orelijena Čuamenija u 48. minutu.

Bio je to 37. uzastopni meč u svim takmičenjima i kojima je tim Karla Ančelotija ostao neporazen, a 25. kada se gledaju mečevi u La Ligi.

I sve to pred revanš na Etihadu u sredu sa Mančester sitijem, u Ligi šampiona.

"Mislim da smo u dobroj formi. Nisam dao igračima odmora zbog fizičkog aspekta, ali svi su bili u redu. Samo je Rodrigo imao udarac. Nisam želeo da nam se ponovi ono što je bilo sa Almerijom. Brahim je imao divnu šansu, ali je odigrao spektakularno, Modrić je bio veoma dobar. Mečeve nećemo dobijati zbog fizičkih stvari, već voljnim momentom. Siti je fizički veoma snažan tim", kaže Ančeloti.

On je pred kraj meča dao priliku i Vinisijusu Žunioru kojem je publika zviždala. Ančeloti je to ironično prokomentarisao.

"Ovo su mu već poznate okolnosti, to ga je samo motivisalo. Kada je ušao u igru bio je opasan po gol, imao je svežinu. Zvižduci su normalni, oni su uspeh u odnosu na ono što je bilo pre toga", aludirao je na poznate probleme sa rasističkim porukama na račun fudbalera Reala.
 
Dodao je i da zna igrača koji će sigurno istrčati na teren u Mančesteru.

"Da, zapišite ovo. Ridiger će igrati u revanšu", dodao je Ančeloti.

Na kraju, upitan je i da li će ovo biti njegova najbolja titula sa Realom.

"Tim je bio veoma dobar, imali smo tu konstantnost. Možda nismo uvek igrali dobro, ali smo bili takmičarski tu. Svi pričaju kvalitetu, to je istina, imamo ga. Ali naš tim je sam mnogo kvaliteta, a što ih je više, teško je protivnicima. Do sada smo izgledali veoma dobro", zaključio je trener Reala. 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu