Nova vest
Fudbal 3

8.4.2024.

14:45

"Odbio sam da mi Mamić bude menadžer – sutradan je moja guzica bila u novinama"

Nekadašnji hrvatski fudbaler Dino Drpić svedočio je u ponedjeljak na sudu u Osijeku, na suđenju braći Mamić i ostalima za izvlačenje novca iz zagrebačkog Dinama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Drpić je više od decenije bio član "modrih" i tvrdi da je novac primao na račun, osim nekih pozajmica koje je od Zdravka Mamića dobijao.

Takođe, dodao je i da mu je klub ostao dužan.

"Igrao sam u Dinamu od 1997. do 2009. godine, a tokom tog perioda sam potpisivao više ugovora. Menadžer mi je u staru bio pokojni Dino Pokrovac, kasnije nisam imao menadžera. Uslove sam dogovarao sa Zdravkom Mamićem. Ugovori koje sam potpisivao nisu ispoštovani, u devet godina profesionalnog igranja skupilo se između 400.000 i 500.000 evra koji mi nisu nikad isplaćeni. Na primer, od traženih 200.000 eura dobio sam 30.000 eura, a ostatak sam bio prisiljen da oprostim. Ne fizički prisiljen, jednostavno je tako bilo", rekao je Drpić.

U odnosima sa Zdravkom je puklo kada je odbio da mu menadžer bude njegov sin Mario,

"Pre nego što ćemo poleteti s Dinamom na zimske pripreme u Tursku, zove me Zoran Mamić i kaže da će me u Istanbulu dočekati hrpa novinara jer već neko vreme dogovaraju moj prelazak, pa da se ne iznenadim, najvjerojatnije ću i ostati u Turskoj. Dok smo bili u Antaliji te dva nedelje, Zdravko Mamić je od mene tražio da mi u tom transferu bude menadžer Mario Mamić i da za to treba da platitm 30 posto od svih mojih primanja. Moj tadašnji saigrač Tomo Šokota je u to vreme pozvao svog menadžera Zorana Stojadinovića, koji je doletio u Antaliju i trebao dogovoriti neke moje uslove, jer su se uprave dogovorile za odštetu. Ja odbijam da mi menadžer bude Mamić i sutradan je moja guzica bila na naslovnici i celi posao propada. U Bešiktaš je na kraju otišao Gordon Schindelfeld, a njegov menadžer je bio Mario Mamić. Zdravko je u turske medije prezentirao moju golu stražnjicu koju sam pokazao navijačima Hajduka posle derbija jer su mi vređali tek rođenog sina, i tako do tog transfera nije došlo", zaključio je Drpić.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

7 h

Novo Sport Video Menu