Nova vest
Fudbal 1

4.4.2024.

10:03

Epilog divljanja Torcide – 51 uhapšen huligan, tri povređena policajca

Dan posle upada huligana splitskog Hajduka na teren "Poljuda" posle novog poraza od zagrebačkog Dinama, prebrojani su uhapšeni izgrednici.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
TANJUG/ FOTO HINA/bs

Prema navodima hrvatskih medija splitska policija je u sredu uveče privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na "Poljudu" i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom.

Tri policajca zatražila lekarsku pomoć, rečeno je iz policije.


Neredi su izbili nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama koja je završila rezultatom 0:1.

Nakon završetka, iza 21 sat, grupa domaćih navijača utrčala je na teren u cilju napada na gostujuću ekipu i navijače.

"Pravovremenom reakcijom i postupanjem policije spriječen je napad i osobe su odvraćene na tribine", saopštila je policija.


U saopštenju se kaže da su nakon utakmice, na stadionu i oko njega, u nekoliko navrata veće grupe navijača napale policiju na koju su bacali upaljene bengalke, flaše, kamenje i druge predmete.

"U ovom trenutku tri policijska službenika zatražila su lekarsku pomoć i prevezeni su u splitsku bolnicu. Oštećeno je i jedno službeno vozilo", navodi se saopštenju.

U neredima je zapaljen i veći broj kontejnera, zbog čega su angažovani vatrogasci koji su uz potporu policije gasili podmetnute požare.


Oko 22,30 sati stanje se smirilo, a tokom noći policijski službenici nastavili su nadzor javnih površina kako bi preventivno delovali na moguće ponovno okupljanje nasilnih osoba.

Policija je ispratila gostujuću ekipu i navijače kako bi sprečila moguće napade i navijačke sukobe, dodaje se u saopštenju splitske policije.

Takođe, navodi se i da su policijski službenici bili uz vatrogasce tokom intervencija da bi izbegli mogućnost da i oni budu napadnuti.

TANJUG/ FOTO HINA/bs

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu