Nova vest
Fudbal 5

26.3.2024.

10:40

Kek: Da Srbija shvati, na EURO nećemo biti turisti

Fudbaleri Slovenije u sklopu priprema za EURO 2024. će se sastati sa reprezentacijom Portugala.

Srđan Novaković
EPA-EFE/ANTONIO BAT

U Ljubljani vlada prava ludnica zbog ovog duela, Slovenija je u pravoj fudbalskoj euforiji posle plasmana reprezentacije na Evropsko prvenstvo posle 24 godine. 

U Nemačkoj Slovenija će biti u grupi sa Engleskom, Srbijom i Danskom. 

Sada je gost jedna od najboljih nacionalnih timova sveta i prvak Evrope iz 2016. godine, koji je u prestonicu Slovenije stigao u najjačem sastavu. 

To podrazumeva da je u timu i Kristijano Ronaldo za kojim su Slovenci bukvalno poludeli. Veliki broj navijača je čekao jednog od najboljih fudbalera sveta ispred hotela, ali je Kristijano vešto izbegao svoje fanove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ekipa SN (@ekipa_sn)

Što se tiče utakmice selektor Slovenije Matjaž Kek, želi da vidi kako će njegov tim reagovati kada se sastaje sa jednom od najboljih timova u Evropi.

"Želimo da javnosti, kako ovde, tako i u inostranstvu, pošaljemo pozitivnu poruku. Da ljudi u Danskoj, Engleskoji i Srbiji shvate da Slovenija u junu ne dolazi u Nemačku kao turistička, već kao takmičarska ekipa. Zato već od meča sa Portugalcima zahtevam da budemo bolji individulno i timski, nego što smo bili na Malti. U suprotnom, možemo da primimo porciju golova. Čak i kad rotiraju igrače, Portugalci se ne štede, jer imaju širok kadar“, rekao je Kek

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu