Nova vest
Fudbal 5

17.4.2024.

23:50

Arteta: Mučan osećaj, ne znam kako da utešim igrače

Fudbaleri Arsenala nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Lige šampiona.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/IMAGO

Posle revanša u Minhenu sa Bajernom izgubili su ukupnim rezultatom 3:2, a na meču na Alijanc areni Bajern je slavio sa minimalnih 1:0.

Međutim, to je bilo dovoljno za eliminaciju "tobdžija".

Menadžer Arsenala Mikel Arteta bio je vidno neraspoložen.

"U ovom trenutku, svi u svlačionici su utučeni i vrlo razočarani. Ne mogu da nađem prave reči da ih podignem voleo bih da mogu", rekao je Arteta.

On je rekao da su sitnice presudile o tome ko će među četiri najbolja.

"Pokušali smo da igramo protiv tima koji ima ogromno iskustvo. Kroz ovaj dvomeč, odlučivali su detalji. Bilo je momenata kada smo mi bili bolji, ali dali smo im priliku da nam zatresu mrežu dva puta kod kuće, a to je velika prednost", dodao je Arteta.

"Danas ste mogli da vidite da je prostor za greške bio ravan nuli. napravili smo veliku grešku braneći kazneni prostor i primili smo gol. Posle toga, pokušavali smo na mnogo načina, ali teško je. Sada je vreme da ostanemo bliski, da budemo uz igrače, jer oni su ti koji su nas i doveli do ove tačke putovanja. Normalno je da ovakve mečeve odluči greška ili trenutak magije. Nismo uspeli da pobedimo u prvom meču, a mogli smo. Mislim da smo tada bili bolji. Danas smo imali momente dominacije, ali nedostajala je ta varnica pred golom da bi se slavila pobeda".

Dodaje da je i ovo veliki uspeh.

"Klub nije igrao sedam godina u Ligi šampiona. Očajnički smo želeli u polufinale u prvoj godini po povratku. Vidite i da je drugim klubovima potrebno šest ili sedam godina da dođu dotle. Bili smo bliizu, to je realnost. Moramo da prebolimo ovo, ustanemo ujutru i nastavimo sa istim stavom koji smo pokazali ovde", zaključio je Arteta. 


 

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu