Nova vest
Fudbal 1

17.4.2024.

12:51

Prošle nedelje finale pre finala, a ove?

Utakmicama Sitija i Reala, odnosno Bajerna i Arsenala dobićemo i drugi polufinalni par Lige šampiona.

Dušan Đukanović
Profimedia

Liga šampiona, revanš četvrtfinala

21.00 Mančester siti – Real Madrid
Stadion: Etihad (Mančester)
Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Šest golova na "Bernabeu", gotovo svaki lepši od prethodnog su podigli očekivanja pred revanš na "Etihadu" do mere gde je gotovo pa nemoguće opravdati ih.

Posle nerešenog ishoda u Španiji (3:3), blaga prednost je na strani "građana". Iako pravila gola u gostima više nema, domaći teren je domaći teren. Pogotovo kada ste aktuelni osvajač Lige šampiona.

Siti u sjajnom raspoloženju dočekuju ovaj meč. Ne samo da su ostali neporaženi u Madridu, već su tokom vikenda dočekali i kiks Liverpula i Arsenala – takmaca u šampionskoj trci u Premijer ligi.

Na istom mestu su prošle sezone sa ogromnih 4:0 savladali Real, a ukoliko samo ostanu neporaženi izjednačiće klupski rekord (42) kada je reč o utakmicama u nizu bez poraza kod kuće.

Ujedno i da postanu prva ekipa osim Milana koja je u dve uzastopne sezone eliminisala "Kraljevski klub" iz prestižnog takmičenja.

Sofascore

"Zaista smatram da je Real izuzetan tim. Real uvek ima dobar tim. To je moje mišljenje, ali znam da mi ljudi ne veruju kada kažem nešto lepo o Realu. U Madridu će misliti da se šalim, ali nije tako", rekao je Gvardiola na konferenciji za medije i izrazio nameru da njegov tim ponovo podigne "ušati" trofej.

Njegov kolega sa druge strane Karlo Ančeloti neće moći da računa na Davida Alabu, Orelijana Čuamenija i Tibu Kurtou. Pred njima je težak zadatak sa svega jednim trijumfom u poslednjih sedam međusobnih duela.

Nikada nisu slavili u Mančesteru.

"Pep može da bude miran. Mislim i da navijači Reala mogu da budu mirni i srećni što naš tim igra ovako dobro u LŠ. Sve smo isplanirali, dobro ćemo da se branimo, napadaćemo preko kontri, mislim da ćemo dobro da odigramo. Fokusiramo se na brojne aspekte", rekao je Ančeloti u obraćanju novinarima.

Bajern Minhen – Arsenal

Liga šampiona, revanš četvrtfinala

21.00 Bajern Minhen – Arsenal (2:2 prva utakmica)
Stadion: Alijanc arena (Minhen)
Sudija: Dani Makele (Holandija)

U drugom meču večeri, Bajern će u Minhenu ugostiti Arsenal posle nerešenog rezultata (2:2) u Londonu.

Sve što treba da se zna o tom meču, sumirao je Hari Kejn.

"Sa klupske tačke gledišta, to će biti propala sezona ako ove godine ne osvojimo ništa jer se očekuje da pobeđujemo i osvajamo trofeje, ali sve što možemo da uradimo je da pokušamo da sledeće sezone preokrenemo stvari u našu korist", rekao je Kejn pred revanš sa "tobdžijama.

I zaista jeste tako, iako mnogi neopravdano krive "baksuznog" Kejna za to. Teško ga je braniti kada znamo da su Bavarci 11. puta pre njega osvajali Bundelsigu, kao i da je Kinsli Koman na kraju svake svoje dosadašnje profesionalne karijere podizao trofej namenjen šampionu.

Sofascore

Ono što ide u prilog Bajernu jeste čak 17 pobeda kod kuće u 28 utakmica protiv engleskog predstavnika. Uz to, kada remiziraju u prvoj utakmici u revanšu imaju 22 pobede i samo tri poraza.

Međutim, ovo je njihova omražena faza Lige šampiona u kojoj su ispadali rekordnih 13 puta. U prethodne tri sezone su svoje učešće baš tu završavali.

Arsenal u iole boljem raspoloženju dočekuje ovaj meč, jedino zbog toga što njihov šampionski san nije okončan. Da su daleko od njega – jesu, nakon što su proteklog vikenda protiv Aston Vile (0:2) izgubili priliku da oni budu ti koji se pitaju do kraja sezone.

Posle 14 godina su se našli u četvrtfinalu Lige šampiona, ali u polufinalu nisu bili još od 2009. godine.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu