Nova vest
Fudbal 7

12.4.2024.

9:42

Italijani nadomak pet timova u Ligi šampiona

Prema svemu sudeći, Serija A će naredne sezone imati pet predstavnika u Ligi šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Kako su Italijani stigli do prvog mesta?

Iako nemaju tim u četvrtfinalu Lige šampiona, Italijani su lideri na tabeli koeficijenta. To je posledica sisteam bodovanja koji isto vrednuje pobede i remije u sva tri UEFA takmičenja.

Elitno takmičenje će promeniti format počešvi od sezone 2024/25, a sa njim stiže i proširenje za još četiri tima. Dva od ta četiri mesta će popuniti timovi iz zemalja sa najvećim koeficijentom ove sezone.

Trenutno su Italijani lideri, a da bi to mesto i "overlili" potrebno im je da sledeće nedelje Fiorentina pobedi Plzenj posle 0:0 u Češkoj u prvom meču četvrtfinala Lige konferencija, odnosno da Atalanta ostane neporažena u Bergamu protiv Liverpula u Ligi Evrope. Gasperinijev tim je bio ubedljiv u prvoj utakmici slavivši 3:0 na "Enfildu".

U skladu sa rezultatima engleskih i nemačkih timova, možda će im biti potrebno i daleko manje. Pomenuta dva uslova garantuju dodatno mesto Seriji A, bez obzira na to šta će ostali uraditi.

Tako bi Nemačka i Engleska (trećeplasirani sa svega 0,035 bodova zaostatka) ostale u borbi za drugo mesto koje takođ donosi pet timova u Ligi šampiona sledeće sezone.

Šansu imaju i Španija i Francuska, ali tek teoretsku.

Podeli:

Komentari 7

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

7 h

Novo Sport Video Menu