Nova vest
Košarka

Sreda, 06.12.2023.

10:30

Situacije zbog kojih je Monako osuo paljbu po sudijama VIDEO

Partizan i Monako priredili su pravu dramu u utorak uveče, a nakon trijumfa crno-belih posle produžetka 89:85, "kneževi" su svu krivicu svalili na sudije.

Izvor: SS

Autor: SS

Situacije zbog kojih je Monako osuo paljbu po sudijama VIDEO
Foto: Starsport.rs

Konkretno, Donatas Motejunas je istakao da je ovaj meč bio sramota za Evroligu, a većina saigrača je pozvala da "neko istraži to što se dogodilo u Beogradu", kao i da se "nije moglo igrati pet na osam".

Sa druge strane, najbolji igrač Monaka Majk Džejms, bio je suprotnog mišljenja i, umesto sudija, za poraz je okrivio nepogođene šuteve.

"Sudije moraju da rade svoj posao, kao što moramo i mi. Ni ja nisam ubacio sve svoje koševe, pa ne možete da očekujete i da svaka odluka da bude onakva kakvu želimo. To je život i deo košarke. Moramo da idemo dalje. Još uvek imamo šansu da osvojimo na kraju. Moramo da se fokusiramo na to i da se spremimo za petak", rekao je Džejms posle meča za "Sportklub".

Koje su, zapravo, sporne sudijske odluke na koje se žale igrači Monaka?

"Basketnews" objavio je snimak iz same završnice produžetka, za koji smatra da je sporan i da je odlučio pitanje pobednika.

Pri rezultatu 85:83 i 20-ak sekundi pre kraja Motejunas je "gradio" leđima protiv Džejmsa Nanelija i promašio je, a Zek Ledej je uhvatio defanzivan skok.

Tražili su gosti prekršaj i dva slobodna bacanja, ali ih nisu dobili.

Potom je Partizan preneo loptu na protivničku polovinu i Motejunas je faulirao Alena Smailagića.

Sudije su gledale snimak i dodelile nesportsku ličnu grešku, nakon čega Smajlagić pogađa dva penala i vodi crno-bele na nedostižna dva poseda razlike.

Pritom, Doužer je iz dodatnog poseda bacio loptu u ruke rivalima, tako da dosuđeni nesportski faul nije toliko imao uticaja na dalji razvoj.

Svakako je ovo sekvenca koja je prelomila meč, ali imajući u vidu kriterijum tokom celog meča, deluje da je Majk Džejms bio realniji od svojih saigrača u reakcijama na suđenje posle meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu