Nova vest
Košarka

Utorak, 05.12.2023.

22:05

Skromno veče Milutinova protiv Muse i Hezonje

Košarkaši Real Madrida došli su do svoje 11. pobede u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Skromno veče Milutinova protiv Muse i Hezonje
Foto: Profimedia

U reprizi prošlogodišnjeg finala, Real je bio bolji u dvorani "Mira i prijateljstva" rezultatom 77:71.

Najbolji u pobedničkom timu je bio Džanan Musa sa 23 poena, dabl-dabl je upisao Mario Hezonja sa 18 poena i deset skokova, dok je Valter Tavares imao svega 11 poena.

U redovima Olimpijakosa Nikola Milutinov je upisao svega četiri poena i isto toliko skokova, Vokap je bio najefikasniji sa 17 poena, Mustafa Fal je utakmicu završio sa deset poena.

Vidi se zašto je Real trenutno prvi na tabeli u Evroligi. Madriđani su u Pirej stigli posle prvog poraza u ovom takmičenju koji su doživeli u Istanbulu protiv Fenerbahčea, i to kao da je bio dodatni motiv da na ovom meču isprave greške iz Turske.

Konstatno je Real bio u prednosti, Olimpijakos je na male trenutke bio u prednosti, ali je utakmica bila gotovo stalno u kontroli gostiju.

Na manje od dva minuta do kraja prišao je Olimpijakos na poen minusa, ali je Real brzom serijom 6:0 na kraju odneo pobedu sa vrućeg gostovanja u Grčkoj.

Real će u sledećem kolu igrati protiv Panatinaikosa, a Olimpijakos će dočekati Bajern.

U utakmici Albe i Žalgirisa koja se igrala u Mercedes benc Areni pobedu su odneli domaći koji su bili bolji rezultatom 64:62.

Kod Albe koja je posle dužeg vremena stigla do pobede bio je Johanes Timan sa 16 poena, a Jani Vecel je imao devet, dok kod Žalgirisa Giedraitis je utakmicu završio sa 15 poena, a Tomas Dimša sa 11 poena.

Žalgirisu sada sledi utakmica protiv Monaka, dok Alba čeka Efes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu