Nova vest
Košarka

Petak, 01.12.2023.

22:42

Sferopulos: Ubili ste trenera Džana?

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos govorio je na konferenciji za medije posle pobede njegovog tima nad

Izvor:

Autor:

Sferopulos: Ubili ste trenera Džana?
Foto: Starsport

Grčki stručnjak je morao da se načeka da dođe na red, pošto je pre njega potrajalo obraćanje srpskim novinarima trenera Efesa Erdema Džana.

"Ubili ste trenera Džana na konferenciji", upitao je Sferopulos aludirajući na dužinu konferencije za medije turskog stručnjaka, posle čega je u uvodnoj reči istakao sledeće:

"Čestitao bih svojim igračima. Ofanzivno smo igrali sjajnu utakmicu, defanzivno sjajno drugo poluvreme. Igrali smo protiv talentovanog tima, koji zna da pobedi u teškim mečevima i koji je osvajao Evroligu. Za nas je bilo važno da igramo bolju defanzivu u drugom poluvremenu. Postigli su 31 poen, a u drugoj četvrtini 28. Gotovo isto. Tako da je jasno da je razlika bila u odbrani. Veliki deo pobede su činile i izgubljene lopte kojih smo imali 11, a mnoge od njih nisu bile iznuđenje. Imali smo samo tri u drugom poluvremenu. Čestitao bih Laziću i Lazereviću na sjajnoj odbrani nad Larkinom. Ali, ne mogu da zaboravim sve moje igrače. Svi zaslužuju moje čestitke. Na kraju, ali ne najmanje značajno, zahvalio bih se navijačima koji su nas podržavali. Želimo ih uvek na našoj strani."

U kom je stanju Adam Hanga?

"Hanga trenira individualno. Bolje je, ali ne i dovoljno da trenira sa ekipom. Njegovo koleno je bolje", objasnio je Sferopulos.

Primetan je bio osmeh na njegovom licu.

"Smejem se jer je ovo velika pobeda protiv kvalitetnog protivnika. Veoma smo želeli da pobedimo posle poraza od Armanija. Zadovoljan sam. Sada moramo da zaboravimo ovu utakmicu jer igramo protiv Cibone za manje od 48 sati. Posle velikih pobeda moramo da budemo spremni da igramo sledeću utakmicu, kao i posle velikih poraza", objasnio je grčki stručnjak.

Prema njegovom mišljenju, Nedović je bio "x" faktor.

"Nedović je bio ključan, Jago je bio dobar ofanzivno i defanzivno. Svi, ne mogu da upirem prstom u nekoga. Pričao sam o odbrani, o Laziću i Lazereviću jer su pomogli mnogo. Ovaj tim ima veliki talenat u napadu. Način na koji igramo u napadu je nešto gde želim da iskoristim talente ovog tima", dodao je Sferopulos.

Zvezdi slede dva meča na strani u Španiji, prvo Valensija pa Baskonija koju trenira njegov prethodnih Duško Ivanović.

"Imam veliko poštovanje prema njemu. Ako se vidimo popićemo čašu vina", zaključio je Sferopulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu