Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.11.2023.

22:55

Partizan ne može bez drame – PAO pao posle produžetka od Panterove ruke!

Košarkaši Partizana savladali su Panatinaikos posle produžetka rezultatom 92:87 u meču 11. kola Evrolige.

Izvor:

Autor:

Partizan ne može bez drame – PAO pao posle produžetka od Panterove ruke!
Foto: Starsport.rs

Fenomenalan meč u "Štark Areni" je u jednom trenutku pretio da ponovi scenario iz prethodnog duela crno-belih kada su protiv Efesa prosuli sve na kraju.

Ipak, tada u svojim redovima nisu imali Kevina Pantera, koji se vratio na vreme za ovaj susret i bio presudan faktor u velikom povratku iz dvocifrenog zaostatka u poslednjoj deonici.

Panter je bio jedan od četvorice dvocifrenih kod Partizana sa 13 poena, a bolji od njega su bili Zek Ledej sa 25 poena i pet skokova, odnosno Pi Džej Doužer sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Dvocifren je bio i Bruno Kaboklo sa 12 poena i pet skokova.

Kod Panatinaikosa se istakao Kendrik Nan sa 19 poena i pet skokova, Matijas Lesor je dodao 16 poena i šest skokova, Džerami Grent 14 i pet asistencija, Mitoglu 13, a Grigonis 12. poena.

Susret pun emocija, u kom ne samo da smo videli Željka Obradovića protiv tima sa kojim je osvojio pet titula Evrolige, već i povratak Matijasa Leosora koji je po prvi put zaigrao protiv Partizana od kako ga je letos napustio.

Na njegov povratak u Arenu se pojavilo 20.079 navijača crno-belih, što je rekord ove sezone. Ovacijama je pozdravljen francuski centar, kojem je pred početak meča uručen megafon, sa kojim je u rukama proslavio mnoge pobede Partizana prošle sezone.

Posle burnog starta punog preokreta, prvu ozbiljniju prednost je ostvario gostujući tim nakon neopreznog faula Smailagića na šutu za tri poena Grenta.

Panatinaikos je ostajao u prednosti kroz čitavu prvu i dobar deo druge deonice, kada su stigli i do tada maksimalnih +8. Dopuštali su previše prostora Mariusu Grigonisu i kada je stavljena tačka na to, proigrao je i domaći tim.

Predvodio ih je razigrani Zek Ledej, uprkos tome što su se na parket vratili Aleksa Avramović, koji je igrao sa maskom, i pre svega Kevin Panter nakon više od mesesc dana odsustva i 10 propuštenih utakmica.

Crno-beli su serijom 8:0, tokom koje je Zek Ledej pogodio trojku uz faul kao i koš za izjednačenje, stigao do egala, a potom i preokreta kada je Džejms Naneli realizovao slobodno bacanje posle tehničke za Matijasa Lesora.

Sa minimalnom prednošću su otišli na pauzu, a po povratku su pokušali da furioznim startom su pokušali da reše pitanje pobednika već u toj fazi meča.

Uspeli su da stignu tek do njihove najveće prednosti od šest poena na 48:42. Međutim, od tog trenutka kreće crna serija Partizana.

Od tog trenutka pa sve do onog kada je Panatinaikos stigao do prve dvocifrene prednosti na 54:64 je prošlo devet minuta, a crno-beli su u tom periodu postigli tek šest poena. Stoga i ne čudi kako se protivnik tako lako odvojio.

Nisu Obradovićevi igrači dopustili da ih to obeshrabri, sa brzih pet poena Doužera i Kabokla su uspeli da "prepolove" zaostatak, ali se u tim trenucima razigrao Kendrik Nan i vratio prednost gostima.

U tim trenucima je i Kevin Panter posle gotovo 17 minuta na parketu i pet promašenih šuteva pogodio prvi i najavio koliko će biti važan u finišu meča.

Džerami Grent je pogodio jednu neverovatnu trojku za 71:78, gotovo iz auta, što je trebalo da bude poslednji "ekser u Partizanovom kovčegu". Međutim, to je bilo samo gorivo za Pantera.

Kapiten Partizana je pogodio trojku preko Lesora za 76:78, a potom i izjendačio na 78:78 što je bio rezulat na kraju regularnog dela. Preuzeo je Partizan i treći put odgovornost, imao je šut za pobedu, ali nije uspeo i tada da poentira.

U dodatnih pet minuta, činilo se da će Partizan lako stići do pobede.

Crno-beli su imali najveću prednost do tada od +8 nakon što je Danilo Anđušić uhvatio čak osmu loptu na ovom meču i popravio promašaj Pantera za 88:80.

Međutim, Partizan ne bi bio Partzian kada ne bi meč uveo u neizvesnu završnicu. Srljali su u napadu i olako gubili loptu, posle čega su slali protivnika na liniju slobodnih bacanja. Srećom, ruka je zadrhtala i Lesoru i Slukasu.

Na kraju je Ledej zakucavanjem stavio tačku i na ovaj meč.

Partizanu je ovo peta pobeda u 11 utakmica, dok je Panatinaikos upisao peti poraz. U sledećem kolu crno-beli će ugostiti Monako, dok će ekipa Ergina Atamana na gostovanje u Istanbul tamošnjem Efesu.

Evroliga, 11. kolo

Četvrtak
Fenerbahče – Real Madrid 100:99 pp
Monako – Olimpijakos 85:77
Makabi Tel Aviv
– Alba Berlin 102:81
Bajern Minhen
– Virtus Bolonja 90:76
Olimpija Milano – Žalgiris Kaunas 70:83
Partizan
– Panatinaikos 92:87 pp

Petak
20.00 Crvena zvezda – Anadolu Efes
20.30 Barselona – Asvel
20.30 Valensija – Baskonija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu