Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.11.2023.

14:15

Sferopulos pred Efes: Nismo ni mi srećni VIDEO

Košarkaši Crvene zvezde igraju u petak od 20 sati protiv Efesa meč 11. kola Evrolige i pokušaće da preokerenu situaciju u svoju korist nakon niza neuspeha.

Izvor: B92

Autor:B92

Sferopulos pred Efes: Nismo ni mi srećni VIDEO
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Crveno-beli čekaju ovaj duel sa učinkom 3-7, dok su gosti u nešto povoljnijoj poziciji sa polovičnim bilansom do sada.

Svesni su u Zvezdi da bi svaki naredni poraz mogao dodatno udaljio ekipu od zacrtanog cilja a to je plasman u doigravanje.

Utiske pred meč sa turskim sastavom izneo je trener Zvezde Janis Sferopulos.

On je napomenuo da kadrovski problemi narednog rivala ne smeju skrenuti nfokus njegovih igrača sa pripreme meča koji mora biti najbolji mogući.

"Igramo protiv vrlo talentovanog tima, koji imaju vrlo iskusne igrače. To što imaju probleme i izosatnke, ne bi trebalo da nam pomeri fokus na pripremu utakmice, jer imaju druge opcije, rešenja i mogu da nadomeste izostanke. Imaju igrače koj mogu zameniti one koji nisu tu. Znaju kako da igraju na top nivou. Zato moramo biti vrlo koncentrisani, i moramo znati kako se braniti jer ako bilo kom igraču dozvolite da igra, može se i razigrati. Sa druge strane, u napadu moramo igrati pametno i naći način kako da ih napadnemo. Oni kombinuju neke stvari defanzivno, kao što je odbrana od pik en rola i moramo dobro čitati njihovu igru", poručio je grčki strateg.

Na pitanje "da li oseća da su navijači razočarani zbog dosadašnjih rezultata i da li oseća pritisak zbog toga", Sferopulos je odgovorio:

"Želimo da budemo bolji, da unapredimo igru... Nismo ni mi srećni, jer smo izgubili poslednje utakmice, ali Evroliga je maraton i morate biti snažni i jaki da igrate dobro svaki naredni meč. Za nas je najvažnije u ovom momentu kako da odigramo narednu utakmicu"

Branko Lazić je krenuo sa treninzima uz kontakt međutim njegov nastup u petak je neizvestan.

"Ne znamo da li će igrati, počeo je da trenira, danas je trenirao uz kontakt, a sutra ujutru posle šuterskog treninga ćemo videti", rekao je Sferopulos i dodao da Adam Hanga još uvek spreman.

Šabaz Nejpir će i protiv Efesa nositi zaštitnu masku, potvrdio je Sferopulos.

"Sigurno, nosiće je još neko vreme".

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu