Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.11.2023.

13:35

Pjaniđani posle 0/9 u Evrokupu: Pokušali smo kao protiv Partizana i Budućnosti

Nova runda u Evrokupu donela je i novi poraz Cedevite Olimpije koja je sada, posle pobede Slaska u drugoj grupi, najgori tim takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Pjaniđani posle 0/9 u Evrokupu: Pokušali smo kao protiv Partizana i Budućnosti
Foto: ABA/Cedevita Olimpija/Filip Barbalic

Do kraja će Pjaniđanijev tim, jasno, gledati da sačuva čast posle ove bruke i vrlo neprijatne situacije u kojoj se ekipa nalazi.

Pomalo i neverovatno deluje ovakav učinak tima koji je, primera radi, nedavno savladao Partizan i Budućnost u okviru ABA lige.

U Evropkupu Cedevita Olimpija, narodski rečeno, ne može da se sastavi, van regionalnih okvira pretvara se u svoju najlošiju verziju i ređa poraz za porazom i kao da tom nizu nema kraja. Ne nazire se "svetlo na kraju tunela".

Novi neuspeh je, posle svega, bio i očekivan jer je rival bio lider grupe Pariz koji je protutnjao "Stižicama" gde je slavio rezultatom 93:77.

"Želeli smo da odigramo kao i protiv Partizana i Budućnosti, ali nismo uspeli", izjavio je posle meča trener COL-a Pjaniđani.

Zbirno, Cedevita Olimpiji ovo je bio 14. uzastopni poraz u Evrokupu računajući i prethodnu sezonu.

Italijanski strateg je konstatovao da je prevagu u meču odnela veća energija koja je bila na strani protivnika.

"Tokom meča bilo je jasno da gledamo dva tima sa poptuno različitim energetskim prsitupom. Takođe je i naša agresivnost bila na nižem nivou od njihove. Dugo smo bili rezultatski blizu protivnika, to je i bio plan, ali na kraju smo promašili previše otvorenih šuteva koje moramo pogađati ako želimo da pobeđujemo. Naš rival je rotirao, igrao agresivno, i moramo im čestitati", pomirljivo je konstatovao Italijan.

Naredni rival Ljubljančana Hapoel iz Tel-Aviva i biće to nova od preostalih devet prilika da ABA ligaš konačno upiše prvenac.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu