Nova vest
Košarka

Utorak, 28.11.2023.

13:54

Izraelci zahvalni Srbiji: Partizan je to prvi učinio, a drugi bi izbegli "nevolje"

List Izrael hajom objavio je tekst u kome se ističe zahvalnost Srbiji, koja je u teškim vremenima po izraelski sport pokazala prijateljsko lice.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Izraelci zahvalni Srbiji: Partizan je to prvi učinio, a drugi bi izbegli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U tekstu podsećaju da je dan nakon početka izraelsko-palestinskog sukoba, predsednik beogradskog Partizana Ostoja Miailović najavio je da će njegov tim biti spreman da ugosti Makabi iz Tel Aviva i pomogne izraelskim timovima u svemu što je potrebno tokom ovog teškog perioda.

"Partizan je to prvi učinio, a već ove nedelje u Beogradu igraju i treniraju Makabi i Hapoel iz Tel Aviva i Hapoel iz Jerusalima", navodi list i dodaje da bi na mnogim mestima najradije izbegli "nevolje" da se ugoste Izraelci tokom napetog perioda, u Beogradu ne samo da su bili voljni da ugoste Izraelce, već su im dali i odgovarajuće garancije.

Ističe se da su lokalne vlasti Beograda i Vlada Srbije direktno uključeni u preuzimanje odgovornosti za prijem izraelskih sportskih timova u Beogradu i uprkos tome što se znalo da su u pitanju ozbiljne obaveze i složen zadatak za lokalne snage bezbednosti odlučno je prihvaćeno da se pomogne izraelskim sportistima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu