Nova vest
Košarka

Petak, 15.09.2023.

22:22

Pi-Džej Doužer: Jokić mi je rekao da sam stigao u klub sa najboljim navijačima

Košarkaš Partizana Pi-Džej Doužer sumirao je minuli period proveden u taboru ABA šampiona, rad sa Željkom Obradovićem i otkrio detalje razgovora sa Jokićem.

Izvor: B92

Autor:B92

Pi-Džej Doužer: Jokić mi je rekao da sam stigao u klub sa najboljim navijačima
Foto: Starsport

Doužer je već odigrao nekoliko utakmica za crno-bele i pokazao da je ekipa u njemu dobila pouzdanog organizatora igre.

On se tokom razgovora sa američkim novinarom Adamom Marešom, dotakao osnovnih utisaka koje je pokupio tokom boravka u Beogradu i rada u Partizanu.

O Obradoviću je imao samo reči hvale.

"On je neverovatan čoveče... Kada su ljui čuli gde idem, svi su mi rekli da je to najbolje mesto. Osim navijača, grada, rad sa najboljim trenerom Evrope je blagosloven. Imam mogućnost da to vidim iz prve ruke i da shvatim da je on drugi tip trenera koji zna igru, kako niko drugi ne zna".

Kaže da ga je Nikola Jokić pozvao čim je čuo da je potpisao za Partizan.

"Kada sam mu rekao gde idem, odmah me je zvao. Bio je uzbuđen zbog mene. Rekao mi je da će me svi dočekati raširenih ruku, da su navijači najbolji na svetu. Oni žive za taj "hajp". On je bio super uzbuđen i učinio je da se i ja tako osećam".

Sezona nije ni krenula ,a Doužer kaže da već ima jednu upečatljivu uspomenu u dresu Partizana - sada već čuvena fotografija zakucavanja na Tašmajdanu u "zapaljivoj" atmosferi.

"Ne može se ni sa čim uporediti (meč sa Fuenlabradom). Saigrači, treneri...Svi su mi rekli da su navijači najbolji i najluđi. Ali, iskusiti to, kako sve to izgleda, zvuči... Blagosloven sam da sam ovde i da imam šansu da igram. Oni su "zapalili" stadion, hteo sam da pobegnem iz prve, pravo u svlačionicu. Nisam znao šta mi se dešava. Bio sam zbunjen. Neverovatno iskustvo. Imam fotografiju svog zakucavanja, to je najbolja fotka koju imam iz igre. Deluje kao da ima filtera i nekog svetla. Ludo, čoveče".

Sada, posle nekoliko mečeva u kojima je na delu video navijače PArtizana, shvata tek kakav ga ambijent čeka na derbiju.

"Ako je ovako u pripremnom meču, ne znam kako je u takmičarskom. Svaki dan je sve bolji i bolji".

Zbog silnih obaveza još nije stigao da potanko obiđe Beograd.

"Nisam mnogo istraživao. Odmah smo počeli da treniramo, bili na planini nedelju dana. Čuo sam samo dobre stvari. Dobar grad, neverovatni restorani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu