Nova vest
Košarka

Petak, 15.09.2023.

11:45

Panter u Partizanu dobio prvi milionski ugovor u Evropi

Amerikanac Kevin Panter otkrio je da mu je prvi ugovor u Evropi bio 40.000 dolara, a da je prvi milion zaradio tek u šestoj sezoni.

Izvor: B92

Autor:B92

Panter u Partizanu dobio prvi milionski ugovor u Evropi
Foto: Dusan Milenkovic / STARSPORT

Nakon što je studirao na "Stejt Feru" i "Tenesiju" nije draftovan 2016, da bi tek posle šest godina na Starom kontinentu stigao do sedmocifrenog ugovora i to u Partizanu.

"U prvoj sezoni u Evropi zaradio sam 40.000 dolara, a prvi sedmocifreni ugovor dobio sam u šestoj sezoni. Dakle, trebalo mi je pet sezona da do toga dođem“, rekao je kapiten Partizana.

Iskusni 30-godišnji bek je počeo u grčkom Lavriju, iste sezone je zaigrao i za belgijski Antverpen, drugu je proveo u poljskom Rosa Radom i grčkom AEK-u.

U trećoj je igrao a Virtus, u četvrtoj za Olimpijakos i Crvenu zvezdu, a u petoj za Olimpiju iz Milana. Šestu je započeo u Partizanu što znači da je tek u Beogradu zaradio preko 1.000.000 dolara za sezonu!

"Imao sam cilj. Kada sam igrao za Lavrio, naišao sam na evroligašku utakmicu. Kvalitet igre odmah mi je zapao za oko, iako tad ništa nisam znao o tom takmuičenju. Zvao sam agenta da mi kaže nešto više i rekao mu da ću jednog dana biti na tom nivou. Kada sam leti bio u SAD, radio sam naporno i nisam traćio novac. Imao sam plan od četiri-pet godina i tačno sam znao šta mi je cilj. Za mene je najvažnije da igram mnogo i da mogu finansijski da se brinem o svojim ljudima", rekao je Panter.

On je na kraju druge sezone u crno-belom, u kojoj je vodio tim do titule u ABA ligi, potpisao novi dvogodišnji ugovor sa crno-belima. Svakako da je u odluci da tako dugo ostane u Beogradu udela imalo i to što igra za Željka Obradovića.

"Igranje za Željka Obradovića mi je mnogo pomoglo. Sa mentalnog aspekta, učinio je da više razmišljam tokom cele igre o donošenju odluka, različitim vrstama dodavanja. Mnogo mi je pomogao da dostignem viši nivo"
, zaključio je Amerikanac.

Nova evroligaška sezona počinje 5. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu