Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.07.2023.

19:37

Kampaco otišao iz Zvezde

Fakundo Kampaco više nije košarkaš Crvene zvezde, saopštio je klub.

Izvor: DP

Autor: DP

Kampaco otišao iz Zvezde
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Nakon Luke Vildoze postao je drugi Argentinac koji nosio dres i grb Crvene zvezde, a svojim ponašanjem na terenu i van njega, davao je sve od sebe da reprezentuje klub na pravi način, ali i pomogne timu da ostvari što bolje rezultate na terenu", navodi se u saopštenju Zvezde.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio dva trofeja, prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća.

"Klub ovom prilikom želi još jednom da se zahvali Fakundu na svemu što je učinio i dao u dresu Crvene zvezde Meridianbet i da mu poželi puno zdravlja i sreće u nastavku karijere",
navodi se.

Iskusni plejmejker na Mali Kalemegdan stigao je 19. decembra prošle godine, kao veliko pojačanje i dogovorio je saradnju do kraja sezone 2022/23.

Bivši igrač Denver Nagetsa i Dalas Meveriksa, koji je najveći trag ostavio igrajući za Real Madrid, tokom minule sezone nije se naigrao u Evroligi, pošto je imao je zabranu nastupa do marta meseca.

Tada je i klub bio kažnjen zabranom registrovanja novig igrača zbog teškog kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju (FSFPR).

Na devet utakmica u elitnom takmičenju prosečno je beležio 15 poena, 5,8 asistencija i 1,8 skokova, a 32- godišnji organizator igre karijreu će izvesno nastaviti u Realu, sa kojim je već dva puta bio šampion Evrolige, tri puta Španije, uz dva Kupa i četiri Superkupa, gde je dva puta bio MVP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu