Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.09.2022.

16:15

Berlin slavi Šrudera: Nemcima bronza, Poljskoj "drvena" medalja

Košarkaši Nemačke pobedili su Poljsku rezultatom 82:69 u borbi za bronzanu medalju na Evrobasketu.

Izvor: SN

Autor: SN

Berlin slavi Šrudera: Nemcima bronza, Poljskoj
Foto: FIBA

Reprezentativci Nemačke su pred svojom publikom u Berlinu osvojili bronzanu medalju na ovogodišnjem Evrobasketu.

U tom meču za treće mesto pobedili su Poljsku bez većih problema u utakmici u kojoj su 90 odsto vremena proveli u vođstvu i uspeli da dođu do odličja.

Denis Šruder je sa 26 poena bio najefikasniji pojedinac, a dvocifren je u timu Nemačke bio samo još Johanes Vojtman sa 14 poena i 8 skokova.

Na drugoj strani, 18 poena Sokolovskog, 12 Garbača i 10 Slotera uz 10 podeljenih asistencija.

Prvo poluvreme nam nije pružilo preterano kvaltietnu košarku, pogotovo druga četvrtina u kojoj je selekcija Poljske ubacila tek 9 poena. Videli su se tragovi polufinala, definitivno im je opao moral nakon onako ubedjivog poraza.

Možda ih je upravo to i sprečilo da naprave veći rezultat i nakon eliminacije Slovenaca u četvrtfinalu šokiraju i domaćina Nemačku. Ipak, Šruder i Vojtman su bili spremni na sve.

Njih dvojica su postigla skoro polovinu poena reprezentacije Nemačke i nosili ekipu do zasluženog podviga i osvojene medalje. Nakon ne mnogo zanimljive košarke u prvom poluvremenu, Poljaci su se popravili u trećoj četvrtini.

Uspeli su da istope prednost Nemaca, a kasnije i da povedu protiv njih, ali serijom koju su kreirali Nemci prelomljen je meč i povratka u neizvesnost više nije bilo.

Pobeda Nemačke rezultatom 82:69 donela im je bronzu, a pitanje evropskog šampiona biće rešeno posle 20:30 kada kreće finale između Španije i Francuske.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve