Nova vest
Košarka

Petak, 16.09.2022.

19:30

Ludnica: Španija "rasplakala" Berlin i prošla u finale!

Košarkaši Španije idu u finale na megdan sa Francuskom.

Izvor: SN

Autor: SN

Ludnica: Španija
Foto: FIBA

Španija je rezultatom 96:91 pobedila Nemačku u Berlinu i plasirala se u finale Evropskog prvenstva.

Najefikasniji je bio Lorenzo Braun sa 29 poena i 6 asistencija.

Fantastičnu košarku smo gledali u Mercedes Benz Areni, a počelo je kako smo i očekivali – oprezno, egal, koš za koš i posle 5 minuta su tek Španci počeli nešto da grade i poveli sa 12:10 trojkom Arostegija.

Uzvratio je Tajs na isti način, pa Šruder, ali su akcije Skariola koje su sprovodili Braun i Ernangomes bili previše za Nemce i "Furija" se odlepljuje pa prvi kvartal završava vođstvom 27:24.

Nastavili su Španci u istom ritmu, Rudi Fernandes je zaigrao i pravio probleme i pogodio neke bitne šuteve pa su imali i 9 poena prednosti u jednom momentu, a onda Šruder, Vajler Bab i Obst prave seriju 14:3 i vraćaju Nemce u igru.

Bitan detalj je i nesportski faul Lorenza Brauna nakon kog su Nemci preko Baba i Obsta došli do 5 brzih poena odnosno 8 jer je as Bajerna neposredno pre toga pogodio trojku i videil smo preokret, pa su reprezentativci Nemačke na poluvreme otišli sa prednošću 51:46.

Denis Šruder je već tada imao 19 poena, a na drugoj strani je Braun bio dvocifren sa 11 poena.

Drugo poluvreme bilo je gotovo jednako spektakularno i mogli smo da uživamo u potezima Lorenza Brauna i Denisa Šrudera, jer su prvo Nemci napravili seriju, pa Španci prišli na 55:53, a onda i poveli preko Lorenza i Ernangomesa.

Potom stiže odgovor Nemačke, preko naravno Šrudera, ali su Španci uspeli da povrate kontrolu. Ipak, pred kraj treće deonice videli smo "blickrig" Nemačke i seriju 14:0 koja je podigla Mercedes Benz Arenu na noge.

Nisu dugo imali tu prednost jer su Španci znali kako da odgovore i vratili egal meč na 71:68, onda slede poeni Brauna i fantastični minuti Usmana Garube pa na polovini deonice gledamo egal i 77:77.

Španija je imala hladniju ruku, mirnije živce i mnogo više iskustva od Nemačke i meč sigurno priveli kraju pa će u nedelju igrati šesto finale u 21. veku i sa Francuzima se boriti za zlato.

A Nemci? Njih čeka duel sa Poljskom za bronzu.

Denis Šruder sa 30 poena i 8 asistencija najefikasniji, po 15 su imali Vagner i Obst, 10 je imao Tajs i 9 Maodo Lo. Na drugoj strani, 29 poena Brauna, 16 Vilija i 13 Huanča Ernangomesa, a Alberto Dijas imao je 10 poena.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

216 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu