Nova vest
Košarka

Sreda, 14.09.2022.

16:00

Drama u Berlinu: Kraj italijanske bajke – Francuska u polufinalu

Košarkaši Francuske pobedili su Italiju rezultatom 93:85 u četvrtfinalu Evrobasketa.

Izvor: SN

Autor: SN

Drama u Berlinu: Kraj italijanske bajke – Francuska u polufinalu
Foto: FIBA

Reprezentacija Francuske je preko Italije došla među četiri najbolje reprezentacije Evrope i za finale će se boriti sa boljim iz duela Slovenija – Poljska.

Italija je svoje učešće na Evrobasketu završila u četvrtfinalu, ali su u rundi ranije pobedili Srbiju i eliminisali je sa turnira...

Prva četvrtina je bila izuzetno efikasna, videli smo 47 poena i čak 10 postignutih trojki, a Francuzi su stekli prednost 27:20.

Đanmarko Poceko se odlučio za sličnu taktiku kao protiv Srbije, gde Meli izlazi visoko i tera protivničkog centra što dalje od reketa, ali je Gober to dobro čitao i uspeo da se prilagodi.

Evan Furnije je odmah na startu počeo da pogađa i za nekoliko minuta ubacio 9 poena, dok mu je odgovorio Simone Fontekio sa 8 ubačenih poena, a u drugoj deonici je akcije bilo znatno manje.

Obe ekipe postigle su po 11 poena, Italijani su u nekoliko navrata uspevali da zaprete, ali su izabranici Vensana Kolea svaki put uspeli da odbiju nalet i na poluvremenu imali vođstvo 38:31.

U trećoj četvrtini smo videli furiozni nalet Italijana i u tom periodu od 10 minuta ubacili su isti broj poena kao u čitavom prvom poluvremenu – 31, pogađao je Spisu, Nikolo Meli je bio nezaustavljvi, a sjajne momente je prikazao i Simone Fontekio.

Francuzi su potpuno pali, niko nije preuzimao ulogu heroja i posle velikog preokreta i drame se ušlo u poslednju deonicu sa prednošću Italijana 62:56.

I tamo je ličilo na to da će pobedu odneti "Azuri" i da će posle Srbije šokirati još jednu reprezentaciju koja je bila među favoritima, ali je Tomas Ertel uzeo stvari u svoje ruke kada je to bilo najpotrebnije i izborio produžetak.

Tamo mu se priključio i sjajni Gober pa su nakon petominutnog produžetka odneli trijumf rezultatom 93:85.

Marko Spisu i Simone Fontekio ubacili su po 21 poen, 12 je dodao Datome, a 10 Meli. Na drugoj strani, 20 poena sjajnog Ertela, 19 Gobera, 17 Furnijea i 15 Jabuselea.

Tok meča Francuska – Italija možete pratiti u LIVE BLOGU B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve