Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.09.2022.

13:50

Lučić: Pričali smo dugo; Lažna reakcija Poceka VIDEO

Kapiten Srbije Vladimir Lučić prokomentarisao je razočaravajući kraj Evrobasketa.

Izvor: B92

Autor:B92

Lučić: Pričali smo dugo; Lažna reakcija Poceka VIDEO
Foto: B92.net

"Orlovi" su neočekivano eliminisani već u osmini finala turnira.

Izgubili su od Italije iako su u jednom trenutku imali 14 poena prednosti.

"Nismo ništa analizirali, sve je još sveže, kao što sam rekao na konferenciji, promašili smo veliki broj otvorenih šuteva, posle isključenja trenera su oni odreagovali kao ekipa. Pokupili neke šuteve", rekao je Lučić.

On je istakao da je svima teško pao poraz i da nije imao šta bilo kome da kaže posle meča.

"Teško. Nisam imao šta bilo kome da kažem, svi smo razočarani, imali smo velika očekivanja, a u sportu se dešavaju ovakve stvari".


Lučić je otkrio da su igrači međusobno pričali dugo posle ponoći.

"Da pričali smo. Ništa što bi vas zanimalo. Odnos koji smo izgradili kao ekipa, hemija koju smo imali je bila izvanredna. Dosta smo pričali sinoć, ekipa smo za poželeti za druženje i kroz sve što smo prošli tokom leta".


Kapiten je prokomentarisao protivnike u grupnoj fazi.

"Imali smo dovoljno jakih protivnika, ekipe koje su bile sa nama u grupi i rezultati u osmini finala pokazuju koliko su jake ekipe, imali smo u kvalifikacijama dva teška meča sa Grčkom i Turskom, nisu nam nedostajale teške utakmice".


Selektor Pešić je često kritikovao medije zbog visokih očekivanja.

"Nismo pratili medije u toj meri u kojoj mislite. U odnosu na kvalitet koji smo imali imali smo realne želje i snove da napravimo rezultat, odatle i razočaranje".

Jedan od ključnih trenutaka meča bila je druga tehnička greška selektora Italije Đanmarka Poceka, nakon čega su Italijani preokrenuli.

"Ne znam, igrom slučaja, nije prvi put da trener pokušava da nekom reakcijom, po meni lažnom reakcijom, motiviše ekipu, od toga su Italijani krenuli da igraju bolje, ne mislim da je to bilo zbog Poceka",
zaključio je Vladimir Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve