Nova vest
Košarka

Utorak, 30.08.2022.

13:00

U sredu saznajemo tim za Evrobasket!

Selektor Srbije Svetislav Pešić izabraće u sredu, nakon poslednjeg treninga, 12 igrača koji će igrati na predstojećem Evrobasketu.

Izvor: B92

Autor:B92

U sredu saznajemo tim za Evrobasket!
Foto: KSS

Srbija će nastupiti u Grupi D u Pragu protiv Holandije (2. septembar), Češke (3), Finske (5), Izraela (6) i Poljske (8).

Naša grupa ukršta se sa Grupom C u kojoj su Grčka, Estonija, Ukrajina, Velika Britanija, domaćin Italija i Hrvatska.

"Sutra ćemo objaviti, posle poslednjeg treninga. Nemamo nikakve pritiske da donosimo odluke, svi su u treningu, svi su kandidati. Sačekaćemo zadnji trening, a onda ćemo doneti odluku", rekao je Pešić.

Konačnu odluku je verovatno odložilo i stanje sa povredama dvojice Nemanja – Bjelice i Nedovića...

"Dobri su, malo se smirila situacija sa povredama. Ali, naporno je prvenstvo, igra se svaki dan.
Što se tiče Nemanja, oni su bili u procesu treninga, dobri su... Videćemo koliko su u stanju da pomognu ekipi, a onda ćemo da donosimo odluku", rekao je Pešić.

Srbija je tokom priprema izgubila od Slovenije, a potom savladala Nemačku i Italiju. Zatim su "orlovi" nadigrali Grčku sa Janisom Adetokumbom i Tursku u Istanbulu u kvalifikacijama za Mundobasket.

"Odbrana koju smo prikazali, demonstrirali, prerano je da se hvalimo, ali to je to što bismo voleli da igramo. Reakcija na to što smo pripremali je za mene bila iznenađujuće dobra. Imamo talenat u napadu, tu nema nikakvih dilema niti diskusija, ali baza svega je odbrana. Drago mi je da je reakcija bila iznad mojih očekivanja, i sa aspekta taktičkih priprema i jednostavno taj odnos prema individualnim zadacima. To je bilo na dosta dobrom nivou",
kaže selektor.

Srbija je u Istanbulu zamalo ispustila 21 poen prednosti.

"Videli smo da smo u trećoj četvrtini pali, pošto nismo zadržali odbranu. Počeli smo da filozofiramo u napadu, bilo je i pritiska sa njihove strane. Bilo je i to zaočekivati. Uvek kažem da je treća četvrtina nova utakmica i mi smo u 3/4 ušli samo da je dobijemo. Međutim, bilo je pritiska sa njihove strane, bilo je i odbrane, odluka. Padova će uvek da bude, samo je pitanje kada padneš kako ćeš brzo da se digneš. To je Evropsko prvenstvo, to će biti dosta zahtevno prvenstvo, ekipe posle pet godina dolaze sa velikim motivom i željom. Biće iznenađenja, mi ćemo se truditi da to ne bude negativnih, ali moramo da budemo spremni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu