Nova vest
Košarka

Utorak, 12.07.2022.

10:02

Pola koša uništilo moral (2011)

Poput prethodnog Evrobasketa, i ovaj je protekao u znaku dominacije reprezentacije Španije, koja je uspela da odbrani titulu šampiona Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Pola koša uništilo moral (2011)
Foto: Profimedia

"Crvena furija" je pohod ka tronu startovala iz grupe A, gde je poražena samo od reprezentacije Turske, dok je domaćin, Litvanija, savladan sa čak 12 poena razlike.

U drugoj fazi, Navaro i drugovi, susreli su se sa reprezentacijom Srbije, koja je kroz početnu grupu B takođe prošla sa samo jednim neuspehom, zabeleženim u duelu sa Francuskom nakon produžetaka (97:96).

Taj nesrećni poraz je presudno uticao na dalje partije izabranika selektora Dušana Ivkovića, koji su u novoformiranoj grupi E čak tri puta poraženi, a jedini košarkaši koji nisu podlegli pritisku bili su kapiten Nenad Krstić i plejmejker Miloš Teodosić.

Bez obzira na pad forme, 'Orlovi' su uspeli da se plasiraju u eliminacionu fazu, ali su poklekli već na prvoj prepreci.

Andrej Kirilenko i reprezentacija Rusije bili su prejaki za mladi tim Srbije i na taj način se revanširali za poraz dve godine ranije u Poljskoj.

MVP: Huan Karlos Navaro (Španija)

Najbolji strelac: Bo Mekejleb (Makedonija), 235 poena (21,4 po utakmici)

Sastav Srbije: Teodosić (124), Tepić (66), Rašić (33), Paunić (15), Bjelica (37), Marković (35), Savanović (147), Kešelj (100), Krstić (155), Perović (65), Marjanović (2), Mačvan (81).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu