Nova vest
Košarka

Utorak, 12.07.2022.

10:01

Minus 30 koje smo svi zaboravili (2013)

Reprezentacija Francuske osvojila je prvu titulu u istoriji trijumfom na Evropskom prvenstvu koje je 2013. odigrano u Sloveniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Minus 30 koje smo svi zaboravili (2013)
Foto: Profimedia

"Trikolori" su apsolutno zasluženo došli do krova ‘Starog kontinenta’, a predvodio ih je fantastični Toni Parker.

Francuska se u preliminarnoj fazi takmičila u grupi A, koju je završila na čelu, sa četiri pobede i jednim porazom.

Jedini poraz doživela je u prvom kolu, od Nemačke, koja je iznenađujuće takmičenje završila u grupi, a potom su redom padali Velika Britanija, Izrael, Ukrajina i Belgija.

‘Trikolori’ nisu briljirali u drugoj fazi, pošto su pobedili samo Letoniju, a izgubili od Litvanije i Srbije, pa su sa treće pozicije otišli u četvrtfinalu, što im se isplatilo.

Izabranici Dušana Ivkovića su završili na čelu grupe E, ali ih je u borbi za polufinale eliminisala Španija, deklasiravši ih sa 90:60.

Francuska je imala relativno lak posao protiv domaćina, protiv kojih je slavila sa 72:62, da bi potom slavili i protiv branioca titule Španije sa 75:72.

U velikom finalu, Parker i njegovi saigrači su demonstrirali silu pobedivši Litvaniju sa 77:62. U borbi za treće mesto Španija je bila ubedljiva protiv Hrvatske sa 92:66.

Reprezentacija Srbije je na kraju zauzela sedmo mesto na Evropskom prvenstvu i tako se plasirala na Svetsko prvenstvo u Španiji naredne godine.

U prvoj utakmici doigravanja od petog do osmog mesta bolja od naše reprezentacije je bila Slovenija sa 92:74, a potom je u borbi za sedmo mesto pobedila Italiju sa 76:64.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu