Nova vest
Košarka

Petak, 22.09.2017.

18:25

Novak: Košarka je u Srbiji deo identiteta, kao i u Hrvatskoj

Srpski teniser Novak Đoković pričao je za grčku medij "Novasport.gr" za koji je rekao da je u Srbiji košarka deo nas, našeg identiteta, onoga što jesmo.

Izvor: PT

Autor: PT

Novak: Košarka je u Srbiji deo identiteta, kao i u Hrvatskoj
Getty Images

Đoković je pre dva dana bio u Grčkoj gde je prisustvovao oproštajnoj utakmici Dušana Dude Ivkovića.

"Veoma smo ponosni na naše košarkaše jer je košarka deo nas, našeg identiteta, tako je u Srbiji. A tako je i u regionu, Hrvatska ima veliku tradaciju, Slovenija je ostvarila sada neverovatan uspeh. Zaista je sjajno videti kako se "male" dražve bore sa mnogo većim zapadnjačim zemljama", rekao je Đoković za "Novasport.gr".

Šesti igrač sveta kazao je da košarku prati od malena i da je ona u Srbiji nacionalni sport.

"U srbiji, kao u i u Grčkoj košarka je nacionalni sport. Pratim košarku još od malena. Sećam se da sam gledao bivšu Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru, kao i sada Srbiju", kazao je Novak.

Na pitanje da li igra košarku, Novak je rekao da voli da igra, ali se trenutno oporavlja od povrede lakta.

"Igram košarku, ali sada i ne baš zbog mog lakta. Još uvek sam povređen i ne igram ni tenis. Trenutno se nalazim u potpuno drugoj fazi života, u odnosu na pre pet godina. Sada sam otac dva deteta i imam mnogo više težnji u životu. Želim da nastavim da igram tenis i da pokušam da budem najbolji što mogu", rekao je Novak Đoković.

Novak se trenutno nalazi u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve