Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.07.2021.

16:24

"Kada izađeš da izvedeš penal, mislim da si već pobedio"

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da ne sumnja da će fudbaler Markus Rašford nastaviti da izvodi jedanaesterce.

Izvor: Beta

Autor:Beta

EPA/Kacper Pempel / POOL

Engleska je u finalu Evropskog prventva u nedelju uveče na londonskom Vembliju u finalu Evropskog prvenstva izgubila od Italije sa 2:3 posle izvođenja jedanaesteraca, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 1:1.

Rašford je pogodio stativu, a italijanski golman Djanuluiđi Donaruma odbranio je penale Džejdonu Sanču i Bakaju Saki.

"Kada izađeš da izvedeš penal, mislim da si već pobedio. Preuzeo si odgovornost i siguran sam da mnogi igrači ne žele da izvode penale. Mislim da je odlična karakterna osobina da izađete i kažete: 'Suočiću se sa tim, kao i sa posledicama'. Možete biti heroj ili onaj ko je promašio. To je fudbal. Iz toga naučite i definitivno se vratite jači", rekao je Solskjer za klupski sajt.

Rašford je prethodnih godina igrajući za Mančester junajted postizao važne golove iz penala, među kojima i protiv Pari Sen Žermena za plasman u četvrtfinale Lige šampiona, kao i u finalu Lige Evropa protiv Viljareala.

"Nisam video mnogo njih, u ovom klubu, koji kažu da više ne žele da izvode penale. Znam da će se Markus prijaviti i reći da želi da ga izvede za nas", dodao je trener mančesterskog kluba.

Trojica engleskih reprezentativaca koji su promašili penale u finalu, dobili su posle utakmice putem društvenih mreža uvrede na rasnoj osnovi, što su osudili brojni sportisti, Fudbalski savez i britanski premijer Boris Džonson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve