Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.07.2021.

09:30

Rašford: Nikad se neću izvinjavati zbog onoga što jesam

U Engleskoj tema broj jedan je rasizam.

Izvor: B92

Autor:B92

Rašford: Nikad se neću izvinjavati zbog onoga što jesam
Foto: Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Trojica fudbalera koji su promašili penale u finalu Evropskog prvenstva bili su meta rasističkih uvreda na društvenim mrežema.

Osim toga, mural posvećen Markusu Rašfordu je vandalizovan, da bi potom grupa navijača na istom mestu ostavila poruke podrške fudbaleru koji pomaže siromašnoj deci širom Engleske i obezbeđuje im besplatne obroke.

Sam Rašford se oglasio saopštenjem.

"Osećam se kao da sam sve razočarao. Mogu da slušam kritike na račun svoje igre ceo dan. Moj penal nije bio dovoljno dobar. Trebalo je da uđe, ali nikad se neću izvinjavati zbog onoga što sam i odakle dolazim. Nikad nisam bio ponosniji od trenutka kada sam obukao dres sa tri lava na grudima i video moju porodicu kako m bodri među desetinama hiljda navijača. Ceo život me kritikuju – da li je to zbog boje kože ili, u poslednje vreme, zbog toga kako biram da provodim vreme kada nisam na terenu. Hvala svima na lepim porukama podrške. Vratiću se jači. Vratićemo se jači", napisao je Rašford.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve