Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 29.09.2023.

10:55

Detroit je postao sila – Montgomeri "preorao" Grin Bej VIDEO

Ekipa Detroit Lajonsa opravdava očekivanja analitičara koji su ih pre početka nove NFL sezone isticali kao tim na koji bi trebalo obratiti pažnju.

Izvor: B92

Autor:B92

Detroit je postao sila – Montgomeri
Foto: Profimedia

Lajonsi su na otvaranju četvrte nedelje ubedljivo savladali Grin Bej Pekerse 34:20 na gostovanju u Viskonsinu.

Džered Gof je bacio 210 jardi i tačdaun za Amon-Ra Sent Braun, ali je prva zvezda Lajonsa na ovom meču bio raninbek Dejvid Montgoperi.

Novajlija u timu imao je čak 32 nošenja iz kojih je osvojio 121 jard i istrčao tri tačdauna, od kojih dva u prvom poluvremenu za prednost Lajonsa 27:3.

Tako je Montgomeri posle četiri sezone u kojima je sa Čikago Bersima redovno gubio od Pekersa, prvi put savladao Grin Bej u NFL karijeri.

"Osećam da dolazi nešto drugačije sa grupom u kojoj sam sad. Blagosloven sam što sam došao ovde. To je velika stvar za mene. Mogu da pričam svom sinu da sam pobedio Pekerse",
rekao je Montgomeri.

Montgomeri je prvi igrač Lajonsa koji je istrčao tri tačdauna protiv Grin Beja i prvi fudbaler Detroita koji je istrčao više od 100 jardi uz tri TD još od Džejmsa Stjuarta 2000. godine.

Lajonsi su savladali Pekerse četvrti put u nizu i dodatno popravili sjajan start sezone na 3-1, dok su Pekersi sada na 2-2.

Naslednik Arona Rodžersa za "kormilom" Pekersa Džordan Lav je bacio 246 jardi i tačdaun za Kristijana Votsona, ali je imao i dva intersepšna.

Ali najveći problem Pekersa je trčanje jer su raninbekovi Grin Beja "osvojili" svega 27 jardi iz 12 nošenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu